Élet-Stílus

A Csík Zenekarral rajtol Tusványos

A Csík Zenekar és a csíkszeredai Role együttes koncertjével kedden este nyílik Tusnádfürdőn a 21. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos), amely másnap kezdi meg érdemi munkáját.

Napközben gőzerővel dolgoztak Tusványos szervezői a tábor helyszínén, ahol már álltak a színpadok, a különböző rendezvénysátrak, a déli órákban pedig megérkeztek az első táborlakók. Bár az időjárás mindeddig nem kedvezett az előkészületeknek, még keddre virradóra is hatalmas eső zúdult a városra, a délelőtti órákban a lelkes fiatalokból álló szervező csapat alkalmassá tette a rendezvények fogadására a terepet.

Az Univers Kemping készen áll a vendégek fogadására – mondta Bréda Lukács, a diáktábornak és szabadegyetemnek otthont adó vendéglátóipari vállalkozás tulajdonosa. Mint mondta, a kempingházakat és a sátorhelyeket, akárcsak a táborban működő vendéglőt is előkészítették az év legnagyobb vendégáradatának fogadására. A sportpálya lesz az idén is a koncertek színhelye, a pálya szélén kedden már épültek a lacikonyhák, a sörsátrak.

Már hónapokkal ezelőtt lefoglalták a szabadegyetem és a diáktábor résztvevői a szálláshelyeket, jelenleg elvétve talán akad még egy-két üres szoba Tusnádfürdőn – mondta Albert Tibor, a vendéglátásra berendezkedett, 1700 lakosú üdülővároska polgármestere. Hozzáfűzte: az ideiglenes szálláshelyekkel együtt jelenleg mintegy 3300 vendéget tudnak fogadni a városban.

Kedden este a Csík Zenekar és a csíkszeredai Role együttes koncertjével rajtol a tusványosi „buliidény”, szerda délelőtt pedig már az érdemi munka is megkezdődik. A tábor politikai témákkal foglalkozó részét szerda délelőtt nyitja meg Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikai államtitkárságának vezetője, Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke, Sándor Krisztina főszervező, a Magyar Ifjúsági Tanács elnöke, Albert Tibor tusnádfürdői polgármester, valamint Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik