Élet-Stílus

A Juve és a HSV is elkezdte

A „vadiúj” edző, Luigi Del Neri által vezetett Juventus nyáron először találkozott magasabban jegyzett csapattal. Lübeckben a Hamburg és a torinói gárda gól nélküli döntetlennel zárt.

A Juventus és a Hamburg Lübeckben békés 0-0-val hangolt az idényre, a két együttes gyakorlatilag a „B” garnitúrával szerepelt; mindkét csapatban hiányoztak a dél-afrikai világbajnokságon szereplők.

Az alapozást korábban kezdő németek voltak a frissebbek, ám a Buffon helyett védő Marco Storari volt a nap legjobbja. A HSV német (Aogo, Jansen és Trochowski) és holland (Elia, Mathijsen) válogatottjai nélkül is veszélyesebb volt a Chiellinit, Marchisiót, Pepét és Iaquintát nélkülöző, a pinzolói felkészítést még nyögő piemontiaknál. A legveszélyesebb helyzetet Mladen Petric (képünkön Marrone szorításában) hagyta ki, a horvát szűk félóra elteltével az üres kapu előtt termett, de nem volt szerencséje.

A torinóiak részéről egy veszélyes Diego-szabadrúgás okozott izgalmakat, míg szünet után Jarolim fejesét Vittorio Ferrero a gólvonalról vágta ki úgy, hogy megelőzte a közelben sertepertélő Berget is. A hajrában kiütközött mindkét csapat túlhajszoltsága, s ez pláne a teljesen behúzódó olaszok játékán volt érzékelhető.

A Juventus július 24-én az Olimpique Lyon ellen folytatja a felkészülést, a Hamburg a SV Reutte ellen folytatja, majd augusztus 8-án az angol bajnok Chelsea-t fogadja.

Barátságos mérkőzés

HSV-Juventus 0-0
Lübeck, 9 ezer néző. Vezette: Gagelmann
HSV: Rost – Diekmeier, Besic (Benjamin, 46.), Rozehnal, Zé Roberto (Sowah, 51.) – Jarolim (Tavares, 81.), Rincón (Tesche, 46.) – Son, Guerrero (Berg, 68.), Pitroipa – Petric
Juventus: Storari – Motta (Grygera, 74.), Legrottaglie, Ferrero, De Ceglie – Ekdal (Marrone, 56.), Sissoko (Buchel, 81.) – Martinez (Grosso, 46.), Lanzafame – Diego (Del Piero, 46.) – Trezeguet (Amauri, 46.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik