Élet-Stílus

Overdose győzelemmel tért vissza

Overdose 15 hónapos kihagyás után a Szlovák Derby egyik ezer méteres betétfutamában fél lóhosszal nyert.

Csehország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország legjobb rövidtávú lovai ellen indult vasárnap délután Overdose a Szlovák Derby egyik ezer méteres betétfutamában.

Mikóczy Zoltán, a veretlen magyar csodaló társtulajdonosa kicsit aggódott a pozsonyi verseny előtt, ugyanis amondó volt: „Ez a mezőny nem jelenthetne Overdose számára problémát, amennyiben nem egy ilyen hosszú kihagyást követően térne vissza. Amíg Dózi 15 hónapja nem indult, addig ezek a lovak nagyszerű versenyeket futottak idén is.”

KÉPGALÉRIA!

KÉPGALÉRIA

Nos, Overdose ideje vasárnap délután, néhány perccel öt óra után jött el, az angol Gary Hinddal a nyergében remekül kapta el a rajtot, elsőként, a belső íven fordult a 180 fokos kanyarba, bár a célegyenesbe végül kissé feljöttek rá az amúgy kiváló ellenfelek, így is fél lóhosszal nyert, így a tizenharmadik versenye után is győztesként ünnepelték.

Overdose útja zavartalan volt Pozsonyba, jó erőben várta a viadalt, amely előtt érezhető volt rajta a versenyfeszültség, jóllehet a szakértők szerint 15 hónapos kihagyás után nem mindennapi, hogy egy ló tudja, érzi, hogy verseny vár rá.

A PannoniaOveredose.hu helyszínen tartózkodó munkatársa a az fn.hu-nak elmondta, mind a szép számban kilátogató magyarok (létszámot nem kívánta megtippelni…), mind a helyi szlovákok lelkesen ünnepelték a lovat, amelyet egyaránt magukénak éreznek, mivel társtulajdonosa szlovákiai magyar. Mikóczy a célba érkezést követően könnyes szemmel, boldogan borult családtagjai nyakába, mint mondta, 15 hónapja várt erre a pillanatra.

ma volt a második csoda

Mikóczy Zoltán rövid sajtótájékoztatón megköszönte azt a feléjük áradó szeretetet, amit mindenhol érzett, ahol csak megfordult, mert ez kellett ahhoz a kitartáshoz, hogy ez a kis csapat átvészelje azt a rengeteg bajt és valóságos pechszériát, ami őket érte az elmúlt 15 hónapban. Ez adott reményt arra, hogy lesz folytatás. Ebből a betegségből nemhogy győztesen szoktak visszatérni a versenypályára a lovak, hanem sok esetben olyan súlyosan torzul a pataszerkezetük, hogy járni se tudnak. A németek nevezték el csodalónak, amit ma láttunk, az a második csoda.

(PannoniaOveredose.hu)

Overdose legutóbb tavaly április 19-én, a budapesti Kincsem Parkban versenyzett, utána savós patairha-gyulladásban megbetegedett. A tulajdonos, az orvosok, a tréner és a gondozó először az életéért küzdöttek, utána azért, hogy ne maradjon sánta.

A több mint egy éven át tartó rehabilitáció után az eredeti tervek szerint május 9-én, a Berlin melletti Hoppegartenben futott volna ismét, a visszatérés azonban folyamatosan csúszott, előbb június 6-ra, majd a június 29-i Magyar Derbyre, de végül Overdose egyik viadalon sem állt rajthoz, mert trénerei szerint még nem volt megfelelő formában ehhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik