Élet-Stílus

Ma rajthoz áll Overdose

Vasárnap délután a pozsonyi Szlovák Derby egyik ezerméteres betétfutamában tér vissza a pályára az eddigi 12 versenyén veretlen Overdose. A magyar csodaló versenyéről az fn.hu is beszámol.

Vasárnap 17 órakor az ezer méteres Cena Mysa elnevezésű (10 ezer euró összdíjazású) versenyben ismét rajthoz áll a magyar csodaló.

Komoly ellenfelek

A ló tulajdonosa, Mikóczy Zoltán szerint ez a verseny egyáltalán nem lesz sétagalopp Overdose számára, mert Csehország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország legjobb rövidtávú lovai ellen indul.

CEna mysa (1000 Méteres futam)

1. MURANO (GER) – Zdenko Smida
2. EL HADJI (CZE) – Rastislav Jurácek
3. BOSCHKA – Martin Srnec
4. HEAT SET (FR) – Tomás Lukásek
5. LUNAR WIND (GB) – Jean Pierre Lopez
6. FINAL FLASH (GER) – Jaroslav Línek
7. OVERDOSE – Gary Hind
8. DE ROBERTO (IRE) – Zuzana Vokálková
9. ANOTHER TRUE STORY (GB) – Erwin Dubravka
10. MAHIKI (GB) – Varga Zoltán
11. VÁROSBÍRÓ (IRE) – Václav Janácek

„Ez a mezőny nem jelenthetne Overdose számára problémát, ha nem egy ilyen hosszú kihagyást követően térne vissza. Amíg Dózi 15 hónapja nem indult, addig ezek a lovak nagyszerű versenyeket futottak idén is” – nyilatkozta még Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak. Az ötéves mén tavaly áprilisban savós patairha-gyulladásban betegedett meg, azóta nem versenyzett.

Angol zsoké üli meg

Mivel Soumillonnak – Overdose zsokéjának – a Német Derbyben van kötelezettsége, ezért Maktoum sejk Godolphin istállójának egykori lovasa, a volt Dubai sampion-zsoké, az angol Gary Hind üli meg a magyar lovat Pozsonyban. Hind úgynevezett freelancer zsoké, azaz istállókötelezettség nélküli lovas, aki egyedi felkérések alapján versenyzik, minden futamon más és más istálló lovát viszi. Elsősorban Németországban és Csehországban, de az utóbbi időben rendszeresen lovagol Ausztriában, Szlovákiában és Magyarországon is.

2009-ben az OTP-Hungária Nagydíjra készülő Overdose-t Orbá Viktor is meglátogatta (fotó: MTI)

2009-ben az OTP-Hungária Nagydíjra készülő Overdose-t Orbán Viktor is meglátogatta (fotó: MTI)

Az angol zsoké 1994 és 2000 között Maktoum sejk Godolphin istállójának volt a lovasa, ahol azzal a Frankie Dettorival küzdöttek napról-napra vállt vállnak vetve, akit ma a világ legjobbjának tartanak. Tizenöt Group-versenyt nyert, Dubaiban is volt sampion-zsoké, harminc országban versenyzett, összességében több mint ezer győzelem felett jár – olvasható a PannoniaOverdose honlapján.

Budapest helyett Pozsony

Mikóczy Zoltán június végén jelentették be, hogy július 4-én, a 88. Magyar Derby napján, a Kincsem Parkban még nem indul a magyar csodaló. A terv az volt, hogy már ott, az egyik előfutamban újra fusson. Július 12-én azonban Overdose versenyre jelentkezett, így Pozsonyban a veretlensége megőrzéséért futhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik