Élet-Stílus

Szoros vereség a világbajnok ausztráloktól

Az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar női kosárlabda-válogatott szinte végig vezetett, ám a hajrában kikapott a világbajnoki címvédő Ausztráliától a szombathelyi négyes tornán.

Az erősen megfiatalított magyar válogatott – amely a vasi torna csütörtöki nyitómeccsén 108-40-re leiskolázta a románokat – ötödik felkészülési mérkőzésén remekül elkapta a rajtot, főként a kapitány Fegyvernekynek és Bujdosónak köszönhetően.

A csehországi világbajnokságra címvédőként készülő ausztrálok sokat rontottak, és a második negyedben már több mint tízpontos hátrányba kerültek (27-16). A vendégek részéről Grima és a 204 centis Cambage igencsak megkeserítette Székely Norbert tanítványainak életét, ennek ellenére a olimpiai ezüstérmes csapat a félidőben – nem kis meglepetésre – 39-28-as hátrányban volt.

Nagyszünet után Harrower is feljavult a túloldalon, így a jóval több lepattanót szedő ausztrálok a harmadik negyed végére három pontra faragták a különbséget (55-52). Az egyre jobban felpörgő zöld-sárgák 59-59-nél érték utol a Fegyverneky irányította házigazdákat, ám a vezetést csak 63-63 után tudták átvenni. Innentől a rivális egy 7-1-es rohamot produkált, a hajrában ezzel együtt jól tartotta magát a kissé elfáradó, ám elszántan küzdő Székely-gárda.

A magyarok szombaton 11 órakor a szlovákokkal találkoznak az Aréna Savariában.
Székely Norbert szövetségi kapitány:
“Nagy kihívás volt ez a mérkőzés, mindent megtettünk a sikerért, így szoros meccset vívtunk. Profitálunk ebből a vereségből is, és építkezünk tovább. Volt esélyünk legyőzni a világbajnokot, így emelt fővel jöhettünk le a pályáról.”

Női felkészülései mérkőzés:
Magyarország-Ausztrália 68-74 (16-11, 23-17, 16-24, 13-22)
A legjobb magyar dobók: Fegyverneky 17, Krivacsevics 14, Bujdosó 12, Vida 8

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik