Élet-Stílus

Szávay magabiztosan menetel

A hetedik helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmában legyőzte a szlovén Polona Hercogot, így bejutott az elődöntőbe prágai női tenisztornán.

A 21 éves magyar teniszező vasárnap megnyerte a Budapest Grand Prix-t a Római Teniszakadémián, és jó formáját sikerült átmentenie a csehországi eseményre.

Szávay – a szerdai nyolcaddöntős játékát lemásolva – nagyon magabiztosan nyerte az első szettet, a folytatásban azonban a második játszma közepe táján kicsit bizonytalanabbá vált, így ellenfelének sikerült 4:3-ra feljönnie.

Ekkor azonban a magyar teniszező új erőre kapott, és a győzelemhez szükséges két gémet simán hozta, s Hercog kettős hibájából fakadó első meccslabdáját kihasználta. Az összecsapás a viadal honlapja szerint 1 óra 10 percig tartott. Érdekesség, hogy Kuhárszky Zoltán, Hercog jelenlegi edzője, korábban Szávay trénere volt.

A magyar játékos az elődöntőben a cseh Lucie Hradeckával találkozik szombaton. Szávay csütörtökön párosban – oldalán a román Monica Niculescuval – is bejutott az elődöntőbe.

WTA-torna, Prága
– 220 ezer dollár, salak, negyeddöntő:
SZÁVAY (7.)-Hercog (szlovén) 6:1, 6:4
Hradecká (cseh)-Medina Garrigues (spanyol, 5.) 6:4, 7:5
Schnyder (svájci)-Tatisvili (grúz) 2:6, 6:2, 7:5
Zahlavova-Strycova (cseh, 8.)-Larsson (svéd) 6:2, 4:6, 7:5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik