Élet-Stílus

Európa ontja a levélszemetet

Európa Ázsiát megelőzve átvette a vezetést a levélszemétküldők ranglistáján, a legtöbb kéretlen üzenet Nagy-Britanniából származik - derül ki a Sophos biztonsági szoftverekkel foglalkozó vállalat jelentéséből.

A második negyedévi statisztika alapján Ázsiát kevéssel megelőzve Európából a spamek egyharmada származik. Ehhez az eredményhez nagyban hozzájárul Nagy-Britannia, amely a világ levélszemét forgalmából való 4,6 százalékos részesedésével a negyedik helyre került.

Az ázsiai országok közül az általában az elsők között szereplő Vietnám és Kína 5 helyezéssel a lista 10. és 12. helyére esett vissza. Az Egyesült Államok továbbra is a világ legnagyobb spamküldő országa: az előző negyedévi 13,1 százalékról 15,1 százalékra emelkedett az Amerikából érkező kéretlen üzenetek aránya.

Az országok ranglistájában India 7,7 százalékkal a második, Brazília pedig 5,5 százalékkal került a harmadik helyre. A Sophos szerint a kéretlen üzenetek alkotják az üzleti célú levélforgalom 97 százalékát. Ez jelentős erőforráspazarlást jelent, miközben a termelékenységet is hátráltatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik