Élet-Stílus

Víz nélkül a munka se megy

A napi minimum 8 pohár víz: ha valaki ennél kevesebbet iszik, az meglátszik a munkáján, az egészségén és a közérzetén is.

Dr. Wendy Bazilian szerint testünk legfontosabb tápláléka a víz. Nem csoda, hiszen szervezetünk 60-70%-át víz alkotja, épp ezért minden működésben szerepet játszik. Az, hogy naponta elegendő mennyiségű vizet vegyünk magunkhoz, a túlélés szempontjából létfontosságú. Már az egész enyhe kiszáradás is veszélyezteti az egészséget, csökkenti az edzések hatásfokát és kihat a munkavégzésre is.

Az, hogy kinek, mennyi vízre van szüksége, több dologtól is függ: életkortól, egészségi állapottól, környezettől és a napi aktivitástól. A legtöbb folyadék-utánpótlásra főleg azoknak van szükségük, akik sokat mozognak, vagy táplálékkiegészítőket szednek. Ha a szervezet mindennap elegendő folyadékot kap, akkor meghálálja: napi fél liter víz gyorsítja az anyagcserét, így segít a fogyásban is, ráadásul elejét veszi, hogy a kiszáradás miatt romoljon a memória és a munkahelyi teljesítőképesség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik