Élet-Stílus

Két szurkoló meghalt Spanyolországban

A világbajnoki döntő alatt, illetve azt követő ünneplés során két ember meghalt és több mint százan megsérültek Spanyolországban.

Az Algesirasben elhunyt szurkoló a barátaival nézte a vb-döntőt, amikor lesett az erkélyéről. A társaság tagjai a gól ünneplése során észlelték, hogy eggyel kevesebben vannak, a szerencsétlenül járt férfit barátai a ház előtt holtan találták meg.

A másik haláleset Herguijuelában történt, többen éjszakai fürdőzéssel ünnepelték a világbajnoki sikert, ám az egyik szurkoló belefulladt a városi strand medencéjébe.

Több mint százan sérültek meg a döntő, illetve a világbajnoki siker megünneplése során. A Barcelonában 74 dőltek ki az óriáskivetítő előtt szurkoló tömegben, 21-en szorultak kórházi ápolására, további 21-en pedig a rendőrségen éjszakaszák, mivel túlzásba vitték a fiesztát. A jelentések szerint Valenciában kereken 50 „áldozata” volt a sikernek, ők különböző sérülések és túlzott alkoholfogyasztás miatt részesültek orvosi ellátásban.

További sérültekről érkeztek hírek Baszkföldről, miután spanyolellenes helyiek megtámadták a világbajnoki diadalt önfeledten ünneplő spanyol szurkolókat.

Puyol: csak a Barcelona

Helyi lapértesülés szerint visszavonul a válogatottságtól Carles Puyol. A világbajnoks hátvéd már tavaly novemberben eldöntötte, hogy a vb után elköszön, és csak klubjára, a Barcelonára koncentrál. Puyol 2000 óta 90-szer lépett pályára a nemzeti együttesben, és három gólt szerzett – utolsó talaáta vb-döntőt ért a németek ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik