Élet-Stílus

A Loki a 90. percben egyenlített Tallinnban

A magyar bajnok Debrecen 1-1-es döntetlent játszott Levadia Tallinn otthonában a BL selejtezőjében.

A Bajnokok Ligája második fordulójának odavágóján rekkenő hőség és egy nem túl acélos, de lelkes csapat várta Tallinban. Hazai lövésekkel kezdődött a meccs, majd a Loki átvette az irányítást, de Szakály Péter kapufán csattanó lövésén kívül komoly helyzetet nem tudott kialakítani, miután a hazaiak a tizenhatosuk előtt tömörültek.

Kapufára kapufa volt a válasz a túloldalon, Nahk bal oldali szabadrúgását alaposan „elnézte” Malinauskas, a kapus a labda mellé nyúlt, de a baloldali „léc” kisegítette.

A második félidőre valamivel bátrabbá vált az addig elsősorban a kontrákra apelláló észt együttes, feljebb tolta a védekezését, de egy kontratámadást követően Coulibaly könnyen megszerezhette volna a vezetést, ha határozottabb és ügyesebb. Kisvártatva már megzörrent a háló, csakhogy hazaiak örömére a debreceni kapus mögött: Nahk jobboldali beadása után Neemelo két magyar védő között fejelt a jobb felső sarokba.

A folytatásban többnyire a hazai térfelén pattogott a labda, akadtak helyzetei a magyar bajnoknak (a legnagyobb Czvitkovics nevéhez fűződik, akinek a szabadrúgását bravúrral védte Kaalma), mégis úgy tűnt, a Loki hátrányból várhatja a visszavágót. Hogy mégsem így lett, arról két cserejátékos gondoskodott, Dombi beadása után Rezes a jobb kapufára pörgette a labdát, amely aztán befelé pattant. Az előző kiírás selejtezőjében a Debrecen oda-vissza legyőzte az észt aranyérmes Levadiát – most 1-1-ről folytatódik a párharc.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Levadia Tallinn (észt) – DVSC-TEVA 1-1 (0-0)
Tallinn, 2000 néző, v.: Kulbakov (fehérorosz)
Gól: Neemelo (59.), illetve Rezes (90.)
Sárga lap: Morozov (54.), illetve Komlósi (6.), Nagy Z. (30.), Fodor (62.)
Levadia Tallinn: Kaalma – Kalimullin, Morozov, Podholjuzin, Teniste – Nunes, Leitan, Malov, Nahk – Ivanov, Neemelo (Dmitrijev, 76.)
DVSC: Malinauskas – Fodor, Komlósi, Mijadinoski, Nagy Z. – Bódi (Yannick, 61.), Czvitkovics, Kiss Z. (Dombi, 78.), Szakály P. – Coulibaly, Kabát (Rezes, 68.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik