Élet-Stílus

Hazatért a csapatokat dicsérő Kassai Viktor

A magyar játékvezető négy meccset fújt a vb-n, köztük a spanyol-német elődöntőt. Hajnalban landolt Ferihegyen.

Kassai Viktor a repülőtéren nyilatkozott a távirati irodának. Elmondta, nagy büszkeség volt elődöntőt vezetni az idei világbajnokságon: “Nagy kihívás volt és egyben szakmai elismerés, (…) szerencsénk volt, mert a csapatok partnerek voltak és alapvetően segítettek minket, hogy ne égjünk be ezen az elődöntőn” – fogalmazott.

A vb legfiatalabb játékvezetője úgy véli, hogy a világbajnoki meccseket gyakran könnyebb levezetni, mint egy NB II-es mérkőzést, mivel különbözik a játékosok habitusa és hozzáállása.

Erős Gábor asszisztens ugyanolyan büszke a hármas teljesítményére, mint Vámos Tibor, a trió harmadik tagja. “Mindhármuknak ez volt az első felnőtt világbajnoksága. Viktorral 2006 óta dolgozom együtt, és azóta vettünk részt abban a projektben, amely a FIFA égisze alatt működött, és eljuttatott minket a vb-ig” – tette hozzá Vámos, aki egyébként gimnáziumi igazgatóként dolgozik civilben.

Kassai Viktor – aki a pekingi olimpiai döntőt is vezette – a torna egyik legjobb játékvezetője volt, amelyet a csapatok, a FIFA és a játékosok visszajelzéseivel is alátámaszthatunk.

A hármas hamarosan a magyar bajnokságban bizonyíthat.

MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik