Élet-Stílus

Paul, a polip is világbajnok lett

Az oberhauseni oceanárium kedves lakója nyolcból nyolcszor jól tippelt, így gondozói meglepték egy világbajnoki trófeával.

Paul, az angol származású, ám Németországban élő polip 2008. januárjában látta meg a napvilágot, ám azon a nyáron máris „bevetésre” kellett mennie, a németek Eb-meccseit kellett megtippelnie.

Pusztán a fiatalságnak, a rutintalanságnak és szurkolói vénának tudjuk be, hogy Paul nem lett százszázalékos, ugyanis hat meccsből hatszor tippelt a Nationalelf győzelmére, Ballackék azonban két ízben is kikaptak: egyszer Horvátországtól a csoportkörök során, egyszer pedig a spanyolok ellen a döntőben.

Az oberhauseni oceanárium gondozói 2010-ben is kikérték Paul véleményét, aki a második csoportmeccsen, a szerbek ellen először tippelt hazája ellen – és bejött neki, ráadásul a spanyolok elleni elődöntőbeli fiaskót is előre látta. A kedves kis nyolclábú, aki igazi sztárrá nőtte ki magát a világbajnokság ideje alatt megkérdőjelezhetetlen jós lett, nyolc tippjéből nyolc telibe talált, előre megmondta a bronzmeccs és a döntő végső győztesét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik