Élet-Stílus

Jamiroquai nem várta meg a vébédöntőt

Bár eredetileg a Balaton Sound szervezői azt ígérték, hogy a legfontosabb koncertek a vébédöntő után kezdődnek, a rangadót pedig óriási kivetítőn, a Balaton partján ülve élvezheti a nagyérdemű, az est sztárja mégsem várta meg a hosszabbítást, így a focirajongóknak választaniuk kellet, hogy miről maradjanak le. Idén 88 ezren voltak a fesztiválon.

Az fn.hu helyszíni tudósítója szerint vasárnap este nem álltak le a koncertek a Zamárdiban tartott Balaton Soundon. A szervezők eredetileg úgy tárgyalták le a zenekarokkal, hogy a bajnokság legfontosabb meccse alatt nem kezdődik el egyetlen fontosabb koncert sem, így az acid jazz egyik legnagyobb sztárjának tartott Jamiroquai koncertjét a döntő utánra tolják.

A tervek szerint ugyanis a 2manydjs live belga csapat fellépésének utolsó pár perce ugyan belelógott volna a döntő elejébe, de utána a nagyszínpadon is a vébét vetítették volna. Ehhez képest a meccs alatt a 2manydjs végignyomta a koncertjét, amely közben néha be-bevágtak egy-egy jelenetet a döntőről.

88 ezren voltak a fesztiválon

Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a Heineken Balaton Sound főszervezői a fesztivál közleményében rendkívül sikeresnek értékelték az idei eseményt, hiszen annak ellenére, hogy az elhúzódó válság hatására kevesebbet költenek az emberek szórakozásra, a látogatószám megközelítette a tavalyi csúcsot. Magyarország leglátogatottabb vidéki eseményére itthonról és külföldről 88 ezren utaztak Zamárdiba.

Miközben még a mindent eldöntő hosszabbítást nézték a Balaton-parti kivetítőkön a focirajongók, a Jamiroquai mégis belekezdett a koncertbe. Az fn.hu tudósítója szerint vélhetően ennek az eredménye lehetett, hogy a koncert elején a színpad csak féli telt meg.

Bár fesztivál korábbi sajtóközleményei szerint a döntő utáni kezdésnek Jay Kay és csapata is örül, lévén a döntőt ők sem szívesen hagynák ki. Hétfőn azonban a sajtóosztályon az az fn.hu-nak elmondták, hogy mikor kiderült, hogy a meccsen hosszabbítás lesz, akkor Jay Kay nem ült tűkön, hogy kiderüljön, hogy ki is lesz a bajnok, inkább úgy döntött, hogy nem vár még fél órát és belekezd a koncertbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik