Élet-Stílus

Vb-hírmorzsák: gyorsan távoznak a spanyolok

A világbajnok élre állhat a FIFA-rangsorban; bármi lesz a döntőben, narancssárga vadászrepülő várja haza a hollandokat; a spanyolok sietnek haza a finálé után. Rövid hírek.

Történelmi döntő

A mostani döntő nem csupán azért lesz történelmi, mert mindenképpen új világbajnokot avatnak, hanem azért is, mert európai alakulat eddig még nem tudott diadalmaskodni más kontinensen. Továbbá a vb-k történetében az sem fordult még elő, hogy Argentína, Brazília, Németország és Olaszország egyike sem résztvevője a végjátéknak.

A Real vinné Khedirát

A Sami Khedirát kinézte magának a Real Madrid – írta a Marca című spanyol sportnapilap. Állítólag Khedira megszerzése azonban egyelőre csak afféle B terv, merthogy a Real alapvetően a Liverpool irányító-középpályás játékmesterét, Steven Gerrardot akarja megkaparintani. A Stuttgartban futballozó Khedirára amúgy a Chelsea is felfigyelt.

Első helyet érhet a siker

Keddtől a spanyol-holland világbajnoki döntő győztese vezetheti a Nemzeti Labdarúgó-szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáját. Hollandia ugyanakkor csak abban az esetben kerülhet a csúcsra a negyedik helyről, ha a rendes játékidőben nyer.

Vadászrepülő várja a hollandokat

Bármi is lesz a döntőben a holland védelmi minisztérium egy narancssárgára festett vadászrepülővel várja haza a holland válogatottat. A hétfőn hazatérő Oranjét az országhatártól kíséri majd az F16-os gép egészen a célállomásig, Amszterdamig.

Sietnek haza a spanyolok

A spanyolok nem örülnek vagy keseregnek sokat, már a finálé lefújása után néhány órával elhagyják a világbajnokság színhelyét, Dél-Afrikát. A delegáció tervei szerint hajnali 3 órakor már a levegőben lesznek, és hétfőn kora délután landolnak Madridba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik