Élet-Stílus

FN-szakértő: élvezetes lesz a döntő

Szakértőnk, Détári Lajos jó mérkőzést és egygólos spanyol győzelmet vár a vasárnapi világbajnoki döntőben.

„Két nagyon jó csapat játssza a döntőt, ennél fogva izgalmas, a szombatihoz hasonló színvonalú mérkőzést várok, még akkor is, ha a döntőben azért általában óvatosabbak a csapatok, mint a bronzmeccsen” – mondta vasárnap délelőtt az FN.hu-nak Détári Lajos.

A volt világválogatott a holland és a spanyol együttest is sokra tartja, méltatta az egyéniségeket, Xavit, David Villát, Andrés Iniestát, illetve Wesley Sneijdert és Arjen Robbent, de szerinte a jobb védelemmel rendelkező spanyolok fognak nyerni.

„Spanyolország csapata egységes, aligha van gyenge pontja, ellenben a hollandok védelme korántsem tökéletes. Ellenben az Európa-bajnoknak kiválóan védekezik, rettenetes nehéz ellene gólt szerezni” – így Détári, aki szerint nehéz megmondani, hogy a döntő eldől-e kilencven perc alatt, szerinte sok múlik azon, ki szerzi majd az első gólt.

„Ha a spanyol válogatott, akkor szerintem 1-0-ra meg is nyeri a meccset, képes lehet végig megőrizni az előnyét, hiszen kiváló kapusa és védelme van.” A magyar válogatott korábbi pályaedzője ehhez hozzátette, kulcsfontosságú lesz az, hogy a spanyolok tudják-e semlegesíteni a vb-n nagyszerűen futballozó, emellett gólerős Sneijdert.

Amennyiben igen, az már fél siker – véli Détári.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik