Élet-Stílus

Vb-hírmorzsák: háborog a döntő bírójának felesége

Felesége szerint még gyerekeit sem tudja kordában tartani a döntő bírója; a hollandok 63 százaléka győzelmet vár; a finálét aranyszínű labdával játsszák majd. Rövid hírek a dél-afrikai vb-ről.

Még a gyerekeivel sem bír a döntő bírája

Értetlenül fogadta az angol Howard Webb felesége, hogy férje vezeti a vb-döntőt. „Fogalmam sincs, hogy történhetett ez, hiszen Howard még a gyerekeinket is képtelen kordában tartani! Erre fel rábízzák a holland-spanyol finálét…” – mondta a jelek szerint felettébb kritikus asszony. A házaspárnak egy 8, egy 6 és egy 3 éves gyermeke van.
Optimisták a hollandok

A hollandok 63 százaléka tippeli azt, hogy az ország válogatottja lesz a világbajnok. A megkérdezettek 31 százaléka ugyanakkor azt mondta, hogy a Hollandiához hasonlóan első vb-címére hajtó Spanyolország győz a fináléban – a többiek nem foglaltak állást.

Vb-döntős a Bayernben?

A holland válogatottal világbajnoki döntős Gregory Van der Wiel az Ajaxból a Bayern Münchenben szerződhet. A Bild című sportlap szombati kiadásában azt állítja, hogy az előző szezonban bajnok és kupagyőztes, BL-döntős bajor együttes közel 20 millió euróért vásárolja meg a védőt, aki három évre szóló megállapodást köthet majd új együttesével.

Aranyszínű lesz a labda

Jabulani egy különleges, aranyszínű változatával játsszák a döntőt. A gyártó adidas pénteken jelentette be, hogy a labda színe megváltozik a fináléra, mert ezzel szeretnék kifejezni hódolatukat annak a nemesfémnek, amely a helyszín, Johannesburg gazdagságát megalapozta. A városra utalva a labda neve a Jo’bulani változik.

Martins Oroszországban folytatja

A nigériai válogatott Obafemi Martins elhagyja a VfL Wolfsburg együttesét, és három évig az orosz Rubin Kazany együttesében rúgja majd a labdát – közölte a német klub.

Nőtt a nézettség

A tét növekedésével arányosan emelkedett a nézettsége a Magyar Televízó által sugárzott vb-mérkőzéseknek. Az MTV tájékoztatása szerint amíg a főműsoridőben rendezett csoportmérkőzéseket egymillióan, a nyolcad- és negyeddöntőket pedig 1,3 millióan nézték végig, addig a két elődöntőnek már 1,6, illetve 1,9 milliós közönsége volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik