Élet-Stílus

Szávay a döntőben

A címvédő Szávay Ágnes három játszmában, hatalmas csatában nyert szombaton a román Alexandra Dulgheru ellen a GDF Suez Grand Prix budapesti női tenisztorna elődöntőjében.

Az első szettet a legszebb napjaira emlékeztető pazar tenisszel nyerte meg – mindössze 32 perc alatt – a magyar játékos. Az alapvonalról, a hálónál és szinte minden helyzetben remekelt, riválisa – noha nagy küzdő – szinte szóhoz sem jutott.

A folytatásban azután kidomborodtak a román játékos erényei: fokozatosan elhúzott és már 4:1-re vezetett, amikor a mintegy másfélezer hazai teniszbarát lelkes biztatása mellett Szávay összeszedte megát és zsinórban négy gémet nyerve már a meccsért adogathatott. Nem tudott azonban élni a lehetőséggel, Dulgheru viszont feltápászkodott és újabb egy óra múltán kiegyenlített.

A mindent eldöntő utolsó játszmában fej fej mellett haladt a két játékos, aztán Szávay 5:5-nél ellépett és ismét a meccsért szerválhatott. Három mérkőzéslabdához jutott és a harmadikat sikerült érvényesítenie.

Szávay a legszebb napjaira emlékeztetően teniszezett (MTI)

Szávay a legszebb napjaira emlékeztetően teniszezett (MTI)

“Már az első játszma végén éreztem, hogy nem lesz sima a meccs, hiszen ellenfelem az elején nagyon sokat hibázott, ami nem jellemző rá. Remélem a döntőig sikerül regenerálódnom, és képes leszek hasonló játékra Schnyder vagy Ondraskova ellen” – mondta győzelme után Szávay. A mérkőzés 2 óra 42 percig tartott az óriási hőségben a Római Teniszakadémián.

Tavaly a 22 éves hazai kedvenc a svájci Patty Schnydert győzte le a fináléban. A döntő 13:45 órakor kezdődik vasárnap a Római Teniszakadémián, az Asbóth Józsefről elnevezett stadionban.

GDF Suez Grand Prix
– 220 ezer dollár összdíjazású, salak
Elődöntő:
Szávay (7.)-Dulgheru (román, 2.) 6:1, 5:7, 7:5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik