Élet-Stílus

Vb-hírmorzsák: ágynak esett Löw és Lahm

Influenza sújtja a német csapatot. Nem emiatt de fesztivál az amszterdamin csatornákon, ha nyernek a hollandok. Nadal persze nem ennek drukkol. Közben már Brazília felé tekintgethetünk.

Holland hajókaraván

Az amszterdami csatornákon felvonuló hajókaravánnal ünnepelné a labdarúgó-válogatottat Hollandia. Ezt a város polgármestere, Eberhard van der Laan közölte hozzátéve, hogy amennyiben Bert van Marwijk együttese “csak” ezüstérmesként zár, akkor a “csónakázás” elmarad, a központi szurkolózónába tervezett ünnepséget azonban akkor is megtartják.

Nadal a helyszínen

Rafael Nadal a férfi teniszezők világranglistájának vezetője azt nyilatkozta a honlapján, hogy azok után, hogy a futballválogatott szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque elismerését fejezte ki nyolcadik Grand Slam-sikerét követően, természetes, hogy ő is szurkol a csapatnak. Nadal azt is elárulta, hogy a torna rajta óta rendszeresen sms-eket vált az együttes játékosaival.

Bemutatták a brazíliai torna logóját

A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság helyszínén mutatta be a nemzetközi szövetség (FIFA) és a rendező Brazília a 2014-es torna hivatalos logóját. Az emblémán három kézre emlékeztető motívum látható, amely zöld és sárga színű és a győztesnek járó trófeát formázza meg. A kupa közepén piros színnel jelenik meg a 2014-es évszám.

Influenzás németek

Joachim Löw szövetségi kapitány nem tudta megtartani a dél-afrikai világbajnokság szombati bronzmérkőzésére készülő német labdarúgó-válogatott pénteki edzését, mert megbetegedett, csakúgy, mint a csapatkapitány, Philipp Lahm.

A nemzeti csapat tájékoztatása szerint a szakvezető influenzás lett, s ágyban fekszik, szombaton azonban biztosan elutazik az együttessel Porth Elizabeth-be, az Uruguay elleni mérkőzés helyszínére. Lahm Löwhöz hasonlóan influenzával küzd, így ő sem edzett pénteken, de a kisebb sérüléssel bajlódó támadó, Lukas Podolski és Miroslav Klose, illetve a második számú kapus, Tim Wiese sem tréningezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik