Élet-Stílus

Kesztyűvel a rák ellen

Arra szeretnék felhívni a figyelmet a Pink Glove Dance (Rózsaszín kesztyűs tánc) mozgalom tagjai, hogy a mellrák elleni harcban milyen fontos szerepet játszik a megelőzés.

A Pink Glove Dance mozgalomhoz csatlakozó kórházak és egészségügyi intézmények dolgozói rózsaszín kesztyűt húztak és abban táncoltak, amit videóra rögzítettek. A kisfilmet ezután a népszerű videómegosztó-oldalon is közzétették, hogy minél több emberhez eljuthasson az üzenetük. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a riasztó számadatokra, hogy senki se menjen el szótlanul a halálozási arányok mellett.

A mozgalom azért választotta jelképének a rózsaszín kesztyűt, mert a rózsaszín egyértelműen a mellrák elleni harc színe, már hosszú ideje, míg a kesztyű az az eszköz, ami szó szerint az orvos és a páciens között áll egy-egy vizsgálat alatt. A rózsaszín kesztyűket kifejezetten erre a célra készíti egy cég, ami a bevétel egy részét rendszeresen eljuttatja az amerikai Mellrák Alapítványnak (National Breast Cancer Foundation), akik olyan nők mammográfiás vizsgálatát támogatják, akik ezt nem engedhetik meg maguknak.

Az egyre népszerűbb rózsaszín kesztyűs tánc:

Ajánlott linkek:

Orvosok és ápolók rózsaszín kesztyűben (HáziPatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik