Élet-Stílus

Becsődölt egy utazási iroda

Közel 600 magyar utas rekedt kint Törökországban és Egyiptomban. A 2007 óta létező Karya Tour csütörtökön már csődöt jelentett, pénteken pedig törölték is az utazási irodát.

Törölte a Karya Tour utazásszervező utazási irodát a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, az irodának mintegy 550 utasa rekedt külföldön – közölte a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe.

Az utasok pénteken, illetve jővő hét szerdáig a biztosító segítségével valamennyien hazaérkezhetnek.

A többség Törökországban rekedt

Az irodának mintegy 500 utasa Törökország több szállodájában tartózkodik, míg Egyiptomban közel 50 utasa van. A törökországi utasokat pénteken, várhatóan az esti órákban szállítják Magyarországra.

Az Egyiptomban tartózkodó utasok szállás-, és utazási költségei rendezettek, nyaralásuk zavartalan. Szerdáig ők is hazaérkeznek.

Lesz elég pénz

A cég az Atlasz Biztosítónál – a QBE Insurance Europe Limited Magyarországi Fióktelepe – rendelkezik a külföldi utazásszervezői tevékenységre vonatkozó felelősségbiztosítással.

A biztosító közlése szerint az irodának a jogszabályok alapján 317 millió forintos vagyoni biztosítéka van. A pénzből először az utasokat szállítják haza, majd ezt követően azokat a befizetőket kártérítik, akik még nem utaztak el. Az iroda 618 befizetést tart nyilván. A biztosító szerint a pénz várhatóan elég lesz a hazautaztatásra és a kártérítésre is.

Honlapon üzentek

Az utazási iroda a honlapján csütörtökön már bejelentette, hogy megszünteti az utazásszervezői tevékenységét a beutaztató cég fizetésképtelensége miatt. Az irodánál azt ígérik, hogy mindent megtesznek a kárrendezés zavartalanságának biztosítása érdekében. Az utasok kárigényeiket a QBE Magyarországi Fióktelepénél (telefon: 06 1 460 15 00) jelenthetik be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik