Élet-Stílus

Vb-hírmorzsák: Webb vezeti a döntőt

Elképzelhető, hogy Klose nem játszik Uruguay ellen. Kínában különös figyelmet szenteltek az illegális fogadásokat szervező csoportok tevékenységének. Egy felmérés szerint Maradonában továbbra is bíznak a szurkolók. Kamerun viszont vált a legfontosabb poszton: elképzelhető, hogy Lothar Matthäus lesz a szövetségi kapitány. A franciák már cseréltek, de még mindig visszafele mutogatnak. Rövid vb-hírek.

Howard Webbé a döntő
Az angol Howard Webb vezeti a világbajnokság vasárnapi döntőjét. A FIFA csütörtöki bejelentése szerint a 38 esztendős játékvezető segítői honfitársai, Darren Cann és Michael Mullarkey lesznek. Webb a Spanyolország-Svájc és az Olaszország-Szlovákia összecsapásokat dirigálta, a legjobb 16 között a Brazília-Chile találkozón bíráskodott. A szombaton sorra kerülő Németország-Uruguay bronzmérkőzésen a 44 éves mexikói Benito Archundia fújja majd a sípot.

Kérdéses Klose játéka

Elképzelhető, hogy sérülése miatt nem léphet pályára az Uruguay elleni, szombati bronzmérkőzésen Miroslav Klose, a német válogatott támadója.”A hátával bajlódik” – mondta csütörtökön Hansi Flick, Joachim Löw szövetségi kapitány segítője. A Bayern München csatára eddig négy gólt szerzett, s egy újabb találattal beérné az örökranglista élén a brazil Ronaldót, aki 15-ször volt eredményes vb-szereplései alkalmával.

Lebuktak a kínai illegális fogadók

A kínai rendőrség több mint 810 hazai és külföldi online-sportfogadás-szervezőt vett őrizetbe a vb kezdete óta, s több mint másfél milliárd forint értékű fogadópénzt kobzott el – közölte a közbiztonsági minisztérium csütörtökön. A lefüleltek között 65-en hongkongiak, makaóiak, tajvaniak, valamint más országból valók, például fülöp-szigetekiek és malajziaiak. Június 11. és július 5. között az országban 600 internetes fogadóbázist számoltak fel, s ezzel összefüggésben mintegy 50 millió jüant (1,6 milliárd forint) foglaltak le.

Nézettségi rekord dőlt meg Németországban

Minden eddigi televíziós nézettségi rekordot megdöntött Németországban szerda este a Spanyolország elleni vb-elődöntő, amelyet a rivális együttes nyert meg 1-0-ra. A közvetítés ideje alatt – a meccset nyilvános kivetítőkön nyomon követőket nem számolva – átlagosan 31,1 millióan figyelték az eseményeket, ami 83,2 százalékos piaci részesedésnek felel meg. Az eddigi csúcsot 2006-ból az Olaszország elleni elődöntő tartotta 29,66 millió tévénézővel.

Az argentinok szeretnék, ha Maradona maradna

Az argentinok többsége azt szeretné, ha Diego Maradona maradna a szövetségi kapitány annak ellenére, hogy az együttes a negyeddöntőben a németektől elszenvedett 4-0-ás vereséggel búcsúzott.

Egy felmérés szerint a lakosok 63,5 százaléka gondolja úgy, hogy az egykori kiváló játékosnak folytatnia kellene a szakvezetői munkát. A közvélemény-kutatás arra is kitért, hogy ki a kedvenc játékosa az embereknek: az argentinok messze legnépszerűbb futballistája Carlos Tévez.

Gallas Domenech-et hibáztatja
William Gallas teljes egészében Raymond Domenech korábbi szövetségi kapitányt hibáztatja a francia válogatott kiábrándító szerepléséért.
“Domenech soha nem volt nyitott a véleményünkre. Nem hallgatott meg minket” – nyilatkozta a 32 éves védő, aki a franciák mindhárom vb-mérkőzésén kezdőként lépett pályára.
A francia válogatott új szövetségi kapitánya, Laurent Blanc nem kíván az üggyel foglalkozni és azt nyilatkozta, hogy a legjobb formában lévő játékosokat fogja beválogatni. A “Kékek” legközelebb augusztus 11-én, Oslóban a norvégok ellen lépnek pályára barátságos mérkőzésen.

Matthäus kameruni kapitány lehet
Lothar Matthäus lehet a világbajnokságon már a csoportkörben búcsúzott kameruni válogatott szövetségi kapitánya. Iya Mohammed, a helyi szövetség elnöke szerdán kijelentette, noha hivatalos ajánlatot még senkinek nem küldtek, de megkezdték az új szakvezető keresését, s a két legfőbb jelölt Vahid Halilhodzic, illetve Matthäus, aki korábban a magyar nemzeti együttest is irányította. A sportvezető hozzátette, hogy további tíz név szerepel a listáján, de elsősorban a 57 éves bosnyák vagy a 49 esztendős német szakembert szeretné megnyerni a posztra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik