Élet-Stílus

Tizenegy klub kap támogatást

Tizenegy klub részesülhet összesen 30 millió forint támogatásban az E.ON Családi Foci Program keretében, amelynek védnöki tisztét Puskás Ferencné vállalta el - jelentette be Konrad Kreuzer, az energiaszolgáltató igazgatósági elnöke a program eredményhirdetéssel egybekötött budapesti sajtótájékoztatóján.

A júniusban meghirdetett felhívásra összesen 41 pályázat érkezett be. Eredetileg 10 egyesület, illetve alapítvány jutott volna egyenként hárommillió forintos hozzájáruláshoz a közös családi fociprogramok megvalósítására, a zsűri azonban úgy döntött, hogy a Belvárosi Női Labdarúgó Club SE-t és a Gyulafirátót-Kádárta SE-t megosztva, 1,5-1,5 millió forint támogatásban részesíti.

Nagyon örülök, hogy a kis klubok is rendkívül kreatív ötletekkel álltak elő” – jegyezte meg Vincze Ottó, a program nagykövete, aki olyan egykori kiválóságokkal együtt volt a bírálóbizottság tagja, mint az olimpiai bajnok Gelei József és Ihász Kálmán.

Vincze Ottó kiemelte: azért tartja hasznosnak az E-ON kezdeményezését, mert ennek segítségével javulhat az a szomorú statisztikai adat, amely szerint jelenleg csak minden tizedik magyar ember sportol rendszeresen. Bízom benne, hogy a programon keresztül olyan fiatalok tűnhetnek fel, akik később értékei lesznek a sportágnak” – tette hozzá a Ferencváros korábbi válogatott labdarúgója.

Végül Konrad Kreuzer bejelentette, hogy az E.ON Hungária Zrt. a program második lépcsőjében ősszel az önkormányzatok számára ír ki újabb, hasonló pályázatot, amelynek keretében összesen 50 ezer eurót, vagyis mai árfolyamon közel 14 millió forintot osztanak majd szét.

A pályázat nyertesei:
Tóth József Bábolnai Utánpótlás FC (Tárkány), Foci Tanoda Alapítvány (Biatorbágy), Kozármislenyi SE, Szekszárdi Utánpótlás-nevelő FC, Ceglédi Vasutas SE, Futball Klub Keszthely, Gyulafirátót-Kádárta SE, Kecskeméti Labdarúgó Club, Belvárosi Női Labdarúgó Club SE (Budapest), Sándorfalvai Utánpótlás Közhasznú SE, Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület

Ajánlott videó

Olvasói sztorik