Élet-Stílus

A döntő lesz van Bronckhorst utolsó meccse

A 35 éves játékos hatalmas gólt lőtt tegnap este, világbajnoki döntő lesz a búcsúmeccse.

Sokan már leírták, mégis hős lett Giovanni van Bronckhorst, a holland válogatott csapatkapitánya, aki pályafutása utolsó mérkőzését vasárnap Johannesburgban vívhatja majd, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság döntőjében.

A 35 éves balhátvéd valószínűleg sosem felejti el a kedd estét, amikor 105. alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban Uruguay ellen, s a 18. percben valószínűleg az egész torna legnagyobb gólját lőtte, majd a második félidő elején a meccs legnagyobb mentését mutatta be.

“Szuper volt, csodálatos – áradozott csapattársáról Arjen Robben a 3-2-re megnyert az elődöntő után. – Élete utolsó meccse a döntő lesz, ez fantasztikus.”

Van Bronckhorst 1996. augusztus 31-én Brazília ellen mutatkozott be a válogatottban, három világbajnokságon (1998, 2006, 2010) és három Európa-bajnokságon (2000, 2004, 2008) vett részt, s nála csak Edwin van der Sar (130), illetve Bert van Marwijk szövetségi kapitány segítője, Frank de Boer (112) játszott több meccset a holland csapatban. A válogatottsági rekordot nem döntheti már meg, ugyanakkor a mostani sikerrel abban mindenképpen megelőzte két elődjét, hogy ők csupán vesztett vb-elődöntőben szerepeltek (1998).

“Mit mondhatnék? Ennél szebbet el sem lehet képzelni – mondta az elmúlt három szezonban a Feyenoordnál játszó védő, aki 2006-ban Bajnokok Ligáját nyert az FC Barcelonával. – A vasárnapi finálé nemcsak nekem, hanem minden társamnak az élete meccse lesz, csak nekem egyben az utolsó is.”

A döntőben Hollandia a szerda esti Spanyolország-Németország mérkőzés győztesével találkozik.

Tippelj és nyerj velünk a Facebookon!

MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik