Élet-Stílus

Vb-hírmorzsák: halálos vita Hannoverben

Joachim Löw kék, v-nyakú pulóvere szerencsét hozott a németeknek, akiket a spanyol csapat középpályása a vb esélyeseinek tart. Két olasz szurkoló halálával zárult egy vita. Rövid hírek.

Halálos vita

Belehalt sérüléseibe az a 47 és 49 éves olasz férfi, akiket hétfőn hajnalban egy német drukker lőtt le Hannover egyik bárjában. A rendőrség szerint a két olasz munka után tért be a hannoveri bárba, ahol Olaszország és Németország világbajnoki szerepléséről kezdtek el vitatkozni egy helybélivel. A 42 éves feltételezett tettest még keresik.

Marad a kék pulcsi Löwön

Továbbra is a kék, v-nyakú pulóverben áll majd a kispad mellett Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya. „Ez a kék pulóver eddig mindig négy gólt jelentett” – nyilatkozta a szakvezető, aki bár nem babonás, ám a szakmai stáb és a játékosok is ragaszkodnak hozzá, hogy ezt a ruhadarabot hordja szerdán a spanyolok elleni elődöntős találkozón.

Új brazilt válogatottat építenek

Teljes átalakítás vár a brazil válogatottra, legalábbis Ricardo Teixeira, a helyi szövetség elnöke szerint. „Új selecaót kell építenünk, egyszerűen nincs más választásunk. A következő szövetségi kapitány elsőszámú feladata a csapat megújítása, megfiatalítása lesz” – mondta hétfőn a sportvezető a brazil SporTV-nek adott interjújában.

A németek a favoritok!

Cesc Fabregas, a spanyol válogatott középpályása szerint az elődöntős ellenfél, Németország a dél-afrikai világbajnok legnagyobb esélyese. „A németek valamennyi meccsét láttunk, és állítom, nagyon erős csapatuk van, pillanatnyilag talán a legerősebb a mezőnyben” – próbálta meg „ol jelaltatni” a szerdai ellenfelet az Arsenal játékosa.

Még jó, hogy nem játszhat Ballack

Bernd Schuster a németek egykori, szókimondó klasszisa szerint a Nationalelf kifejezetten jól járt azzal, hogy Michael Ballack sérülése miatt nem játszhat a vb-n. A Schuster szerint a torna játékosának tartott Bastian Schweinsteiger más szerepkörben játszana, aligha villoghatna a „vezér” Ballack mellett, s a csapat lenne ilyen jó.

Jagger rossz ómen

Aggódhat az a csapat, amelyiknek Mick Jagger szurkol a vb-n. A Rolling Stones énekese az angolokért, az amerikaiakért és a brazilokért szorított Dél-Afrikában, majd miután kedvencei sorban kiestek, átállt az argentinok oldalára, akiknek szintén véget ért már a torna, miután a negyeddöntőben egy négyest kaptak a németektől. Egyelőre nem tudni, hogy Sir Mick kinek szurkol majd a keddi és szerdai elődöntős meccseken…

Govou Görögországban

A következő három évben a görög bajnok Panathinaikosz erősíti Sidney Govou, a vb-n leszerepelt francia válogatott csatára. Govou 1996-ban kezdett el futballozni a Lyon korosztályos együttesében, majd 1999-től a felnőtt csapatban játszott, s 294 mérkőzésen 49 gólt szerzett. A válogatottban 49 meccs, 10 gól a mérlege.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik