Élet-Stílus

Hollandia vb-döntős

Hollandia 3-2-re legyőzte Uruguayt ezzel harminckét év után döntős. A meccset a jobb csapat nyerte, de gyönyörű gólok mindkét oldalon születtek. Videók!

Elsőként Hollandia jutott be a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság vasárnapi fináléjába, miután a keddi elődöntőben 3-2-re győzött Uruguay ellen.

A hollandok kezdték jobban a mérkőzést, de a jól záró uruguayi védelem ellen nem ment a játék, ám a csapatkapitány Giovanni van Bronckhorst, a világbajnokság egyik legszebb góljával vezetést szerzett.
A folytatásban a narancsmezesek visszaálltak, ez pedig megbosszulta önmagát, ugyanis Diego Forlán egy távoli bombával egalizált.
A második félidőben Uruguaynak tíz perce volt, amikor irányított és komoly esélye volt a továbbjutásra. Ezt egy lassabb szakasz követte, amelyben úgy tűn készülhetünk a hosszabbításra. Wesley Sneijder gólja ezt a periódust törte meg, úgymond a semmiből jött.

Ettől azonban teljesen összezavarodtak az uruguayiak, ezt pedig Arjen Robben egy fejesgóllal kihasználta, és gyakorlatilag eldöntötte az összecsapást. A Holland duplázás nyomán egy sima meccs kerekedett, ahol már Forlánt is lehozták, talán a bronzmeccsre készülve. Ezt azonban a pályán lévő uruguayiak nem nézhették jó szemmel és még egy huszáros hajrával és egy talált góllal izgalmassá tették a ráadásperceket, de kiegyenlíteniük már nem sikerült.
Galéria a meccsről (mti)

Galéria a meccsről (mti)

Hollandia harmadik világbajnoki döntőjére készülhet, 1974-ben az NSZK-tól, négy évvel később pedig Argentínától szenvedett vereséget. A hollandok a szerdai német-spanyol párharc győztesével találkoznak a johannesburgi fináléban, így biztossá vált, hogy a vb-k történetében először nyer európai együttes Európán kívül aranyérmet.

Eredmény, elődöntő:

Hollandia-Uruguay 3-2
(1-1)

Fokváros, Zöld Pont Stadion, 62 479 néző, v.: Irmatov (üzbég)
gólszerzők: van Bronckhorst (18.), Sneijder (70.), Robben (73.), illetve Forlán (41.), M. Pereira (92.)
sárga lap: Sneijder (29.), Boulahrouz (78.), van Bommel (94.), illetve M. Pereira (21.), Caceres (29.)

Hollandia: Stekelenburg – Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, van Bronckhorst – van Bommel, de Zeeuw (van der Vaart, a szünetben) – Kuyt, Sneijder, Robben (Elia, 90.) – van Persie

Uruguay: Muslera – M. Pereira, Godin, Victorino, Caceres – Perez, Gargano, Arevalo, A. Pereira (Abreu, 78.) – Cavani, Forlán (S. Fernandez, 84.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik