Élet-Stílus

Vb-hírmorzsák: Paraguay is edzőt keres

Az orvosok szerint Kaká nem volt teljesen egészséges a vb-n; Dungának, a brazilok szakvezetőjének távoznia kell; Anelkát Franciaországban nem akarják többé a válogatott mezében látni. Rövid hírek a dél-afrikai vb-ről.

Lemondott a paraguayi szövetségi kapitány
Lemondott Gerardo Martino, a Paraguay szövetségi kapitánya, miután a gárda 1-0-s vereséget szenvedett a spanyoloktól a vb szombati negyeddöntőjében. A 47 éves argentin szakember hétfőn közölte távozási szándékát, majd hozzátette: bár négyéves szerződése lejárt, segít a szövetségnek új kapitányt találni. Ugyanitt jelentette be válogatott pályafutásának befejezését a csatár Roque Santa Cruz, aki úgy fogalmazott: “a lelkem még folytatná, de a testem már megálljt parancsol.”

Kaká nem volt tökéletes állapotban

A brazilok orvosa szerint Kaká nem volt teljesen egészséges a vb-n. Jose Luis Runco elmondta, hogy a Real Madrid játékosa nem tudta kipihenni a tavasszal összeszedett sérüléseit, s ezért nem volt tökéletes állapotban. „Ha nem a világbajnokságról lett volna szó, nem játszott volna. 85 százalékos állapotban volt csak” – mondta az orvos.

Buffon túl van a műtéten
A porckorongsérvvel bajlódó Gianluigi Buffont vasárnap megoperálták, és az orvosok szerint az a beavatkozás sikeres volt. Az előzetes hírek szerint az olaszok vb-győztes kapusa – aki Dél-Afrikában csupán 45 percet védett – idén már nem léphet pályára.

Torres kispados lesz?
Vicente del Bosque spanyol szövetségi kapitány komolyan gondolkodik azon, hogy nem jelöli a kezdőcsapatba a formán kívül játszó Fernando Torrest a Németország elleni elődöntőben. A szakvezető szerint a csatár fontos játékos, de nem „érinthetetlen”…

Anelka ne legyen válogatott!
A Jean-Pierre Escalettes, francia szövetség távozó elnöke szerint a vb-ről hazazavart Nicolas Anelka nem veheti fel többé a címeres mezt. Escalettes kijelentette: „Sem én, sem az utódom, sem a következő szövetségi kapitány nem fogja elfelejteni azt, ami történt, s mindenki azon lesz, hogy Anelka többet ne játszhasson a válogatottban”.

Dungának menni kell
A helyi szövetség hivatalosan is jelezte, hogy Dunga helyett a jövőben más szakember irányítja a brazil válogatottat, amely a 2006-os tornához hasonlóan idén sem jutott négy közé a vb-n. A brazilokkal 2002-ben vb-t nyert Luis Felipe Scolari lehet Dunga utódja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik