Élet-Stílus

Kassai vezeti a német-spanyolt

A magyar játékvezető kapta a két elődöntő közül a nagyobb presztízsű találkozót.

Kassai Viktor vezeti a szerdán 20:30 órakor kezdődő, Németország-Spanyolország elődöntőt a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.

A magyar szövetség honlapja szerint a nemzetközi szövetség (FIFA) játékvezető bizottsága hétfőn jelölte ki a vb két elődöntőjének bíróit, s ez alapján szerdán Kassai, valamint két segítője, Erős Gábor és Vámos Tibor dirigálja a német-spanyol találkozót. A meccs negyedik játékvezetője a belga Frank de Bleeckere lesz.
A magyar játékvezető a World Referee honlap értékelése szerint a harmadik legjobban teljesítő bíró. Csak az argentin Hector Baldassi és a listát vezető üzbég Ravshan Irmatov előzi meg. Kassai holtversenyben áll az argentinnal mindkettőjüknek 7,9-es osztályzata van, míg az üzbégnek 8,0-as.

A lapon található szempontok szerint a magyar játékvezető előnye, a kiváló kommunikációja, e mellett nem oszt feleslegesen lapokat, jól ítéli meg a büntetőket, kevés hibát vét, és sokat fejlődött az elmúlt időben.

Kassai Viktor eddig három meccsen dirigált a dél-afrikai vb-n. A csoport körben a Brazília–Észak-Korea (2-1), és Mexikó – Uruguay (0-1) meccseken fújt, majd a legjobb 16 között az USA – Ghána (1-2) találkozón.

Ami a magyar játékvezető döntős esélyeit illeti, egyelőre igaznak tűnik a brit The Telegraph című lap egy korábbi eszmefuttatása, miszerint azon játékvezetők, akik a negyeddöntőben nem kaptak szerepet, viszont közmegelégedésre teljesítettek, a papírforma szerint leginkább egy elődöntő várhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik