Élet-Stílus

Jó hírek a holland szurkolóknak

A holland labdarúgó-válogatott orvosi stábjának szóvivője, Monique Kessels megnyugtatta Robin van Persie-ért és Joris Mathijsenért aggódókat.

A csatár és a hátvéd is pályára léphet a keddi vb-elődöntőben, miután egyikük sérülése sem súlyos – közölte holland válogatott orvosi stábjának szóvivője, Monique Kessels.

Robin van Persie a könyökét fájlalja, első látásra komolynak vélték a bajt, de a röntgenvizsgálat során kiderült, az Arsenal labdarúgójának nem kell kihagynia az Uruguay elleni mérkőzést. Ugyanakkor a hétvégén külön edzett, mert az orvosi és szakmai stáb jobbnak látta, ha vigyáz a könyökére, és még véletlenül sem ütközik a társakkal.

A védő Joris Mathijsen a brazilok elleni meccs előtt dőlt ki a sorból, ő vasárnap már a csapattal gyakorolt, és térdsérülése aligha hátráltatja majd a játékban kedden este.

A holland válogatott valamennyi mérkőzését megnyerte a vb-sorozatban, úgy a selejtezőben, mint a dél-afrikai tornán, és 24 meccses veretlenségi sorozattal a háta mögött esélyesként lép pályára Uruguay ellen – Van Persie-nel és Mathijsennel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik