Élet-Stílus

Festék helyett: a paintball utódja?

Az infracsata olyan mint a paintball: csak nincs lőszer és nem lehet megsérülni, mindezt valós történelmi díszletek között.

Mostantól bárki újrajátszhatja a haverokkal a Pál utcai fiúk és a Vörösingesek ádáz homokbomba csatáját. Mindezt ráadásul a lehető legvalósabb helyszínen, a budapesti Orczy-kertben, ahol egykor éppen a grund volt, amiért a könyvben az ádáz csata folyt. Az infracsata szervezői nem csak a legendás irodalmi csatát élesztenék újjá: a vállalkozó kedvű, leendő harcosok lehetőséget kapnak arra, hogy vérszomjas germán harcosok bőrébe bújjanak, de arra is, hogy Leonidász királyként állítsák meg a hatalmas túlerőben lévő ellenséget.

Az infracsata tulajdonképpen nem más, mint egy stratégia játék, mely az alapokban nagyon hasonlít a paintballhoz, annyi különbséggel, hogy az infracsata fegyvereihez nincs szükség töltényre, így megsérülni sem lehet a játék során. Az infravörös technikával működő fegyverek hatótávolsága 170 méter, egytől-egyig élethűek, sőt! Valódi hang és torkolattűz gondoskodik arról, hogy még valódibbnak tűnjön az élmény. A játék során a találatokat a rendszer jelzi.

Azoknak, akik szerint az ilyen játékok feleslegesek, mert csak arra az egyre jók, hogy erőszakossá neveljenek, megnyugtatásul szolgálhat, hogy a játék erősíti a csapatszellemet és a reflexeket is.

Ajánlott linkek:

Az infracsata honlapra

Ajánlott videó

Olvasói sztorik