Élet-Stílus

Casillas előre tudta merre kell vetődni

A spanyolok hálóőrének az ellenfelet jól ismerő szintén spanyol Reina súgott a meccs előtt.

Vicente del Bosque szövetségi kapitány régi jó szokásához híven pihenőnapot – pontosabban este 6 óráig szóló kimenőt – adott játékosainak a győzedelmes negyeddöntős csata után vasárnapra, ezzel jutalmazva a fegyvertényt, hogy Spanyolország futballválogatottja 1-0-ra legyőzte Paraguay együttesét szombat este, ezzel pedig bejutott a legjobb négy közé a dél-afrikai vb-n.

Miközben a spanyolok okkal ünnepelnek, a dél-amerikaiak a friss sebek nyalogatásával vannak elfoglalva. Nelson Haedo Valdez vereségüket a szerencse hiányával és a guatemalai játékvezető mulasztásával igyekezett magyarázni, amúgy nem alaptalanul téve szóvá, hogy a bíró les címén egy szabályos góltól fosztotta meg őket még 0-0-ás állásnál. “Balszerencsések voltunk, és a bíró fújhatott volna jobban is, az én gólom teljesen szabályos volt” – dohogott a csatár.

(fotó:mti)

(fotó:mti)

Iker Casillas csapatkapitány, a spanyolok hálóőre gyakorlatilag ennél az egy esetnél kapitulált csupán, amúgy meg a mezőny egyik legjobbja volt, parádés mentések sorozatát mutatta be, s – a győztes “kétkapufás” gól elért David Villához hasonlatosan – nagy érdemeket szerzett a továbbjutásban. Főleg az 58. percben, amikor a paraguayiak amúgy biztos lábúnak tartott támadója, Óscar Cardozo büntetőjét látványos vetődéssel hárította úgy, hogy nem elütötte, hanem – ritka bravúrral – megfogta a labdát.
“A büntető előtt bevillant, hogy mit mondott kapustársam, Pepe Reina, aki éppen a meccs előtt beszélt arról, hogy Cardozo szereti nagy erővel a kapu bal oldalába lőni a 11-eseket. Ezért aztán oda is vetődtem és el tudtam csípni a labdát – “magyarázta” jeles bizonyítványát Casillas. – A büntetőknél a megérzés segíthet, és Fortuna is kell hozzá, vagy az ilyen nagyszerű tanács, mint amilyet ez esetben Pepétől kaptam.”

David Villa, a mérkőzés másik spanyol hőse, aki 5. gólját szerezte a dél-afrikai vb-n, már előre is tekintett: “Most van időnk összeszedni magunkat, kipihenni a fáradalmakat, s jöhetnek a németek. Akik nem lesznek majd boldogok, hogy ellenünk játszhatnak az elődöntőben…”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik