Élet-Stílus

Vb-hírmorzsák: véget ért Suárez vb-je?

Miroslav Klose az argentinok ellen századszor szerepelhet a német válogatottban; a paraguayi kapitány szerint 20 meccsen csapata többször vesztene, mint nyerne a spanyolok ellen; többmeccses eltiltást kaphat az uruguayi Luis Suárez. Rövid hírek.

Vége Luis Suárez vb-jének?

Az uruguayi csatár, akit a kezezésért kiállított a játékvezető, a hollandok elleni, keddi elődöntőt már biztosan kihagyja, de az is elképzelhető, hogy – ha csapata továbbjut – a fináléban sem léphet pályára. A nemzetközi szövetség (FIFA) szóvivője, Pekka Odriozola azt mondta: a fegyelmi testület kivizsgálja az ügyet, de egyelőre bizonytalan, hogy mikor.

El kell dugni a labdát!

Paraguaynak el kell dugnia a labdát a spanyolok elől a negyeddöntőben, legalábbis Gerardo Martino, a dél-amerikaiak szövetségi kapitánya szerint. Martino elismerte, hogy ha 20 találkozót vívnának egymás ellen, a legtöbbször nem Paraguay nyerne.

Friedrich a Wolfsburgban

Az élvonalból kiesett Hertha BSC-től a tavalyi bajnok Wolfsburg együtteséhez igazolt Arne Friedrich, a német válogatott védője. Sajtóértesülések szerint a Wolfsburg 2-2,5 millió eurót fizet Friedrichért, aki három évre kötelezi el magát új egyesületéhez.

Schweinsteiger beszólt

Bastian Schweinsteiger felettébb indulatosan kritizálta Diego Maradonát, aki szerinte teátrális szereplésével igyekszik befolyásolni a hangulatot, beleértve még a játékvezető hangulatát is. Az argentin tréner válaszolt a német középpályásnak, igaz, csak annyit mondott: a Schweinsteiger szavaira szombaton a pályán adják majd meg a választ.

Blanc a francia kapitány

Hivatalosan is kinevezték francia szövetségi kapitánynak Laurent Blanc-t, emellett benyújtotta lemondását a szövetség elnöke, Jean-Pierre Escalettes, aki már korábban jelezte, hogy így vállalja a felelősséget a válogatott világbajnoki kudarcáért.

Touré a Manchester Cityhez igazolt

Két nappal a spanyol David Silva szerződtetése után tovább erősödött a Manchester City kerete, miután a vezetők megállapodást kötöttek Yaya Touréval, a spanyol bajnok Barcelona elefántcsontparti középpályásával, aki öt évre kötelezte el magát.

Klose százados lehet

Miroslav Klose az argentinok elleni meccsen századik alkalommal léphet pályára a német válogatottban. A lengyel származású csatárnak ez a harmadik világbajnoksága, és pályafutása 99 fellépésén 50 találatot szerzett. Ezzel a németek örökranglistáján második a legendás Gerd Müller mögött, aki 68-szor volt eredményes a Nationalelfben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik