Élet-Stílus

Vb-morzsák: mi lesz Manolo nélkül?

A spanyolokat az ág is húzza. Martinez és Albiol megsérült, de ami még fontosabb: Manolo, a dobos vezérszurkoló betegsége miatt hazautazott. A németeknél Müller kampányol Müllerért, Eusebio Villára tippel. Antics marad a szerb kapitányi poszton. Rövid vb-hírek.

Elvesztették vezérszurkolójukat a spanyolok
Megbetegedett, ezért hazautazott Dél-Afrikából Manolo, a spanyol válogatott világhírű vezérszurkolója, aki így a helyszínen nem láthatja kedvenceit a Paraguay elleni negyeddöntőben.

A 61 éves, óriási dobját püfölő drukker eddig összesen nyolc vb-n bíztatta a csapatot, általában egy 12-es számú spanyol mezt visel arra utalva, hogy ő és a lelátón mögötte tomboló százak, ezrek egy pluszjátékost jelentenek a nemzeti tizenegynek. Manolo bízik abban, hogy ha az Európa-bajnok válogatott bejut a döntőbe, ismét ott lehet a lelátón.
“Mindenképpen visszajövök, még ha az életemmel kell is fizetnem érte” – idézte őt az El Mundo című napilap.

Müller dicséri Müllert
Elismerően beszélt névrokon utódjáról, Thomas Müllerről Gerd Müller, a német válogatott volt gólvágója, aki szerint a fiatal csatár előtt fényes jövő áll.
“Ő lehet az utódom. Nagyon büszke vagyok rá” – fogalmazott csütörtökön egy johannesburgi reklámrendezvényen a “Nemzet Bombázója”.
Szerinte a Bayern 20 éves futballistája – aki eddig háromszor volt eredményes – akár a gólkirályi címet is megszerezheti.
“Csodálatos játékos” – mondta róla az 1970-ben maga is vb-gólkirály, 1974-ben pedig vb-győztes Gerd Müller, aki szerint a Nationalelf még nagy dolgokat visz véghez Dél-Afrikában.

Eusebio szerint Higuaín vagy Villa lesz a gólkirály
A portugálok legendás játékosa, Eusebio azt jósolja, hogy az argentin Gonzalo Higuaín vagy a spanyol David Villa lesz a világbajnokság gólkirálya. Eusebio, aki 1966-ban maga is kiérdemelte ezt a címet, úgy véli, hogy a két futballista között nagyon éles lesz a harc a végső sikerért. Jelenleg Villa, Higuaín és a már búcsúzott szlovákok labdarúgója, Robert Vittek vezeti a góllövőlistát 4-4 találattal.

Antics marad a szerb kapitány
Radomir Antics marad a szerb válogatott szövetségi kapitánya – közölte csütörtökön a helyi szövetség (FSS). A szervezet hangsúlyozta: nem volt kérdéses a további közös munka annak ellenére, hogy a csapat már a csoportkör után kiesett a világbajnokságon.
Az FSS elnöke, Tomislav Karadzsics a búcsút követően még arról beszélt, hogy felbontaná a 2008 óta posztján lévő Antics 1,5 millió eurós, további két évre szóló szerződését, mert a válogatottnak nem sikerült a legjobb 16 közé jutnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik