Élet-Stílus

Hibátlan magyar kezdés a kajak-kenu Eb-n

A pénteki előcsatározásokból minden magyar hajó biztosította a helyét a szombati 1000 m-es, illetve a vasárnapi 500 m-es döntőkben a spanyolországi Trasonában zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Az egy kilométeres táv előfutamaiban hét hajó volt érdekelt Storcz Botond szövetségi kapitány csapatából, a kenu négyeseknél ugyanis a kevés nevező miatt csak finálét rendeznek.

Kovács Katalin (K-1), a Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, illetve a Szabó Gabriella, Csipes Tamara duó (K-2), továbbá a férfi kajak négyes (Dombi Rudolf, Szalai Tamás, Kökény Roland, Hadvina Gergely) futamgyőzelemmel került egyből a fináléba, míg Sarudi Pál (C-1) egy második, a Mike Róbert, Tóth Márton kettős (C-2) pedig egy harmadik hellyel biztosította a helyét a végjátékban.

Ötszáz méteren féltucat hajó szállt vízre magyar részről, a kenu párosoknál (Varga Dávid, Széles Gábor) csak döntőt rendeznek. Kozák Danuta (K-1), a Kovács, Janics Natasa, illetve a Kammerer, Kucsera Gábor duó (K-2), valamint a Szabó, Kozák, Csipes, Benedek Dalma alkotta női kajak négyes egyformán futamgyőzelemmel került egyből a vasárnapi fináléba, míg Korisánszky Péter (C-1) egy második hellyel tette ugyanezt.

Középfutamra csak két kajakos kényszerült: Kucsera (1000 m) a délelőtti hetedik hely után délután második helyen ért célba, míg Szalai Tamás (500 m) egy ötödik hellyel kezdett, majd a folytatásban szintén második lett – ezzel az eredménnyel mindketten bejutottak a fináléba.

Szombaton 10:35 órától az 1000 m-es döntőket rendezik az Eb-n, majd 15 órától a 200 m-es előcsatározások következnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik