Élet-Stílus

FN-szakértő: a brazilok nyernek

Détári Lajos az FN.hu-nak elárulta, szerinte a brazilok legyőzik a holland csapatot a vb negyeddöntőjében.

Détári Lajos pályafutása során holland- és brazil-verésnek is részese volt, sőt, az 1984-es rotterdami világbajnoki selejtezőn, illetve a 1986-os budapesti felkészülési mérkőzésen be is talált az európai, illetve a dél-amerikai sztárcsapat kapujába.

„Több gólt kell rúgni nála!” – válaszolta nevetve arra a kérdésre, miképp lehet legyőzni a jelenlegi brazil csapatot. Szakértőnk szerint sehogy – legalábbis ez a hollandoknak nem fog összejönni. „Kiélezett mérkőzés lesz, mint ahogy a többi negyeddöntő is. Én 2-0-ás brazil sikert várok” – mondta Détári, aki 61-szer húzta magára a magyar címeres mezt.

„Ismerem Dungát, játszottam ellene, a pályán is ő volt az ész, a védekezéshez már akkor is különös érzéke volt. A csapata nem játszik látványosan, de rendkívül masszív és eredményes. A brazil válogatott nagyszerűen védekezik, nehéz ellene gólt szerezni. A két belső védő szinte átjátszhatatlan, a szélső hátvédek ugyancsak megbízhatóak, és ők a támadásokból is rendre kiveszik a részüket. Elől pedig akad két olyan játékos a brazil csapatban, Robinho és Luís Fabiano, akik szinte bármikor képesek gólt szerezni.”

A korábbi világválogatott futballista a hollandokat is dicsérte. „Túlzás lenne azt állítani, hogy brillíroznak, ugyanakkor simán nyerték a meccseiket, eddig meggyőző teljesítményt nyújtottak. Több kiváló képességű játékosa van Hollandiának, közülük is ki kell emelni Arjen Robbent, akinek a visszatérésével még a korábbinál is erősebbé vált Bert van Marwijk válogatottja. Ezzel együtt Brazíliát valamivel esélyesebbnek tartom…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik