Élet-Stílus

Spanyol lesz a portugál kapitány?

Luis Aragonés, a spanyolokkal Európa-bajnokságot nyert idős mester lehet a portugál csapat szövetségi kapitánya.

A mindig jól informált Marca című madridi sportnapilap szerint Luis Aragonés már régóta szerepel a Portugál Labdarúgó-szövetség (FPF) kívánságlistáján, különösen a Carlos Queiroz irányításával nyögvenyelősen megvívott világbajnoki selejtezők óta.

Aragonés játékosként a válogatottságig vitte, 11-szer szerepelt a spanyol nemzeti csapatban. Az 1974-ben kezdődő karrierje során Barcelonában, Valenciában, Sevillában és több alkalommal az Atlético Madridnál is megfordult. 2004-től négy éven át irányította a spanyol válogatottat, amelyet 2008-ban Európa csúcsára vezetett. A Eb-diadal után a Fenerbahcénál vállalt munkát, de a török klub vezetői egy szezon után menesztették.

A 72. életévét július 28-án betöltő tréner tavaly novemberben úgy nyilatkozott, hogy fizikálisan és mentálisan egyaránt alkalmasnak érzi magát a szakvezetői teendők ellátására, és mint akkor mondta, nagyon szívesen vállalna munkát külföldön…

A portugál válogatott a pótselejtezővel jutott ki a dél-afrikai vb-re, amelyen mindössze egy gólt kapott, de az egy a búcsúját jelentette a spanyolok elleni nyolcaddöntőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik