Élet-Stílus

Pelé ismét beszólt Maradonának

"Nincs problémám vele, csak nem gondolom, hogy jó edző" - mondta a brazil legenda. Dunga is kapott.

Maradona és Pelé között már korábban is oda-vissza pattogott a labda, már ami a szócsatákat illeti. A történet most újabb fejezetéhez érkezett, de nem csak az argentin szövetségi kapitányt bírálta Pelé, hanem a Dunga-féle brazil csapatot is.

“Miféle futball az, amely csatárral próbálja kontrollálni a játékot?” – tette fel a kérdést Pelé a német Der Tagesspiegel című lapban, nyilvánvalóan Lionel Messire és az argentin csapatjátékra utalva. “Maradonának különös életmódja van, és ez ritkán előnyös egy csapat számára.” – indokolta a háromszoros világbajnok, hogy miért is nem tartja jó edzőnek “riválisát”.

Pelé ez után a brazil válogatottról is megosztotta véleményét. “Jómagam csatár voltam, és mindig gólokat akartam szerezni. Ez volt a legfontosabb dolog, mert ez lelkesítette a szurkolókat. A mostani csapat azonban a kontratámadásokra játszik, nem irányítja a játékot. Nincs már meg a szükséges akarat és dominancia ahhoz, hogy kontrollálják az ellenfelet és birtokolják a labdát” – szúrt oda Pelé Dungának, aki azért valószínűleg e szavak hatására sem kezdi el radikálisan felforgatni az eddig veretlenül menetelő csapatát.

Tippelj és nyerj velünk a Facebookon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik