Élet-Stílus

Szex: a mindennapi edzésterv része?

Az egészségtelen életmód és a túlhajszoltság is közrejátszik abban, hogy a negyven fölötti korosztály csak gyorsan le akarja tudni a kötelező összebújást.

A témában született egy új tanulmány, ami azt állítja, komolyan meg kell becsülnie magát annak, akinek a 20-as éveiben izgalmas a szexuális élete. Mégis miért? A tanulmány szerzői szerint 50 felé közeledve ugyanis könnyen véget érhet az aranyélet. Az idősebb párok esetében ugyanis jelentősen visszaesik a szexuális aktivitás, van, akiknél teljesen meg is szűnik.

A megkérdezéses felmérésben résztvevő minden harmadik ember úgy nyilatkozott, hogy inkább rövidre fogja az aktust, mert egyszerűen nincs hozzá energiája, a válaszadók 37%-a pedig inkább bele se kezd, mert már ahhoz is túl fáradt. Egy táplálék-kiegészítőt forgalmazó cég szerint az egészséges életmód megoldást jelentene erre a problémára is. Úgy vélik, hogy a helyes táplálkozással és a szív karbantartásával a szexuális élet is kielégítő maradhat, sőt! A szakértők arra biztatják a 40 év fölötti korosztály tagjait, hogy illesszék be a szexet is az edzéstervbe, hiszen ezzel két legyet üthetnének egy csapásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik