Élet-Stílus

Szabadulnának a házimunkától a magyar nők

A leggyakoribb panasz, hogy túl sok időt vesz igénybe, ráadásul elmarja a nőket családjuktól.

Ma már tény, hogy egy nőnek 2010-ben sokkal több dolga van, mint évtizedekkel ezelőtt. Átalakultak a nemi szerepek: sok nő egyszerre áll helyt a munkahelyén, anyaként és a háztartás vezetőjeként is. Egy nemrég készült felmérés szerint a nők átlagosan heti 8 óránál is többet töltenek házimunkával, így aztán egyáltalán nem csoda, hogy a többségüknek hiányoznak a barátai, a hobbik és persze a kikapcsolódás is.

A felmérés alapján, melyhez 7700 magyar nő véleményét kérték ki, a többség szívesen megszabadulna a házimunka kötelezettségétől és inkább a családdal foglalkozna helyette. Kiderült az is, hogy a főzés a legidőigényesebb házimunka, a családanyák olykor napi 1-2 órát is a konyhában töltenek, a legutálatosabb elfoglaltságnak pedig a vasalást tartják.

Az életviteli tanácsadók szerint a közös főzések segíthetnének a problémán. Az étkezés a család egyik legfontosabb közös tevékenysége, azzal, ha a családban mindenki kiveszi a részét az elkészítésből – a szakértő szerint – az anya több időt tölthet a családjával, nem mellesleg gyorsabban elkészül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik