Élet-Stílus

A magyarok legyőzték az olimpiai bajnokot

A kanadaiaktól elszenvedett vereség után a második fordulóban javított a magyar női vízilabda-válogatott a Világliga kaliforniai nyolccsapatos Szuperdöntőjében: csoportjában Petrovics Mátyás alakulata büntetőkkel nyert az olimpiai bajnoki címvédő hollandok ellen.

Az nvv.hu pólós szaklap beszámolója szerint a magyar együttes nagyszerűen kezdett a németalföldiekkel szemben, elhúzott 4-0-ra, a végjátékot azonban elrontotta. A rivális a hajrában kiegyenlített, a büntetőpárbajban aztán – a meccsen öt gólig jutott Kisteleki Dóra vezérletével – már megint a magyar nemzeti csapat összpontosított jobban, s meglett a győzelem.

“Rohantunk, nem tudtunk higgadtan támadni. Két-három meccslabdánk is volt, amit ha belövünk, öt-hat góllal vezetünk, amit már nem tudtak volna ledolgozni, így azonban vérszemet kaptak. Annak azonban örülök, hogy két szoros meccset játszottunk két nap alatt, és bár az elsőt végül nem mi nyertük, a másodikat az olimpiai bajnok ellen viszont sikeresen abszolváltuk. A holnapi meccsünk sem lesz könnyű a kínaiak ellen, de az is igaz, hogy a két nap tapasztalatai azt mutatják, hogy valóban a világ legjobb nyolc csapata van jelen, aminek köszönhetően kiszámíthatatlan eredmények születnek folyamatosan” – nyilatkozta Petrovics Mátyás.

A csoport másik összecsapásán Kína – a Hollandia felett aratott diadal után már nem is akkora meglepetésre – három góllal verte Kanadát. A B betűjelű négyesben a görögök szintén büntetőkkel kerekedtek felül az oroszokon, az Egyesült Államok-Ausztrália meccset az amerikaiak ádáz csata után ugyancsak 4 méteresekkel nyerték.

A Világligában a “sima” győzelem 3 pontot ér, a büntetőkkel kiharcolt siker 2-t, a 4 méteresekkel vesztes csapat 1 pontot kap, a vereségért nem jár pont. A Szuperdöntőben a négyesek első két helyezettje – a kvartetteken belüli körmeccsek után – az 1-4., a harmadik-negyedikek pedig az 5-8. helyért folytatják.

női világliga, 2. forduló

A csoport:
Magyarország-Hollandia 15-14 (4-1, 2-2, 1-2, 1-3 – büntetőkkel 7-6)
Magyar góldobók: Kisteleki Dóra 5, Takács Orsolya, Keszthelyi Rita, Valkay Ágnes 2-2, Tóth Ildikó, Drávucz Rita, Bujka Barbara, Szücs Gabriella 1-1

Kína-Kanada 7-4 (1-1, 1-0, 2-2, 3-1)
A csoport állása 2 játéknap után:
1. Kína 6 pont, 2. Kanada 3, 3. Magyarország 2, 4. Hollandia 1

B csoport:
Görögország-Oroszország 17-15 (3-3, 3-2, 3-3, 4-5 – büntetőkkel 4-2)
Egyesült Államok-Ausztrália 15-14 (3-1, 3-4, 2-3, 4-4 – büntetőkkel 3-2)
A csoport állása:
1. Egyesült Államok 5 pont, 2. Ausztrália 4, 3. Görögország 2, 4. Oroszország 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik