Élet-Stílus

Kikapott a címvédő Federer

A címvédő és hatszoros győztes Roger Federer négy játszmában kikapott szerdán a cseh Tomas Berdychtől a wimbledoni teniszbajnokság negyeddöntőjében. Babos Tímea is búcsúzott.

A svájci játékos elveszítette az első szettet, ám a másodikban egyenlített és akkor még úgy tűnt van esélye Berdych ellen, aki már néhány alkalommal megkeserítette az életét. Nem így történt: a Fedexpress ezúttal nem futott gördülékenyen, a cseh teniszező pedig élt a lehetőséggel és végül simán legyőzte nagyhírű riválisát.

Az utolsó gémben Federer ugyan még rátett egy lapáttal, működtek a régi reflexek, meccslabdát hárított, sőt labdája volt az 5:5-höz, ám a lehetősséggel nem tudott élni, s így idejekorán ért véget számára 12. wimbledoni fellépése. A végső sikerre is esélyes szerb Novak Djokovics simán nyert a tajvani Lu ellen ó három sima szettben, és ezzel elődöntős lett.

A világelső Rafael Nadal négy játszmában nyert a svéd Robin Söderling ellen. Az északi játékos a harmadik szett rövidítéséig tartotta magát, utána már esélye sem volt Nadallal szemben, aki szinte tetszés szerint nyerte a pontokat, gémeket, majd a meccset.

Utoljára, a hazai közönségkedvenc Andy Murray jutott be a legjobb négy közé, miután négy játszmában nyert a francia Jo-Wilfried Tsonga ellen.

Babos meccslabdáról kapott ki
Babos Tímea három játszmában, nagy csatában kikapott szerdán párospartnerétől, az amerikai Sloane Stephenstől a juniorok versenyében. A nyolcaddöntős összecsapáson, amely a viadal honlapja szerint 1 óra 48 percig tartott, a 16 esztendős Babosnak 5:2-es vezetésénél meccslabdája volt, ám a lecsapást elrontotta, majd riválisa fokozatosan ledolgozta hátrányát, és megnyerte a mérkőzést.

Babosnak párosban sem lesz könnyű dolga, ugyanis Stephensszel – akivel nemrég megnyerték a Roland Garrost – a Lucy Brown, Laura Robson hazai duó lesz az ellenfelük – várhatóan 18 órától.

Orosz kettős búcsúztatta a Williams-testvéreket
Nagy meglepetésre szerdán kiesett a címvédő Serena Williams, Venus Williams duó is. Az amerikai szuperkettőst az orosz Jelena Vesznyina, Vera Zvonrajova páros búcsúztatta a negyeddöntőben, három játszmában. A tengerentúli testvérpár korábban 2000-ben, 2002-ben, 2008-ban és 2009-ben vitte el a pálmát Wimbledonban.

angol nyílt teniszbajnokság, wimbledon

Férfi egyes, negyeddöntő:
Berdych (cseh, 12.)-Federer (svájci, 1.) 6:4, 3:6, 6:1, 6:4
Nadal (spanyol, 2.)- Söderling (spanyol, 6.) 3:6, 6:3, 7:6, 6:1
Murray (brit, 4.)-Tsonga (francia, 10.) 6:7, 7:6, 6:2, 6:2
Djokovics (szerb, 3.)-Lu (tajvani) 6:3, 6:2, 6:2
Az elődöntőben: Murray-Nadal, Djokovics-Berdych

Női páros, negyeddöntő:
Dulko, Pennetta (argentin, olasz, 4.)-Szávay, Görges (magyar, német) 6:2, 6:2
Vesznyina/Zvonarjova (orosz)-S. Williams, V. Williams (amerikai, 1.) 3:6, 6:3, 6:4

Junior fiú egyes, nyolcaddöntő:
Fucsovics (13.)-Marsalek (brit) 6:3, 6:2

Junior női egyes, nyolcaddöntő:
Stephens (amerikai)-BABOS (3.) 6:2, 3:6, 8:6

Fiú páros, 1. forduló:
Zsiga Máté, Darian King (barbadosi)-Horansky, Kovalik (szlovák, 8.) 6:0, 6:3

Leány páros 1. forduló:
Babos, Stephens (magyar, amerikai, 4.)-Brown, Robson (brit) 6:1, 6:4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik