Élet-Stílus

Hatásos volt a spanyol faltörő kos – keddi vébé gólok

Paraguay tizenegyesekkel, Spanyolország a rendes játékidőben harcolta ki a továbbjutást a világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Nem kényeztettek el minket a csapatok, már ami a gólokat illeti. Paraguay és Japán összecsapásával indult a nap Dél-Afrikában, a csapatok azonban nem bírtak egymással. A 22. percben Matsui bombája csattant a keresztlécen, majd Santa Cruz lőtt mellé üres helyzetből. Ezzel gyakorlatilag letudtuk a rendes játékidő és a hosszabbítás legfontosabb eseményeit.

A büntetőknél aztán a harmadik körben Komano is a lécet találta el, és mivel mind az öt paraguayi játékos betalált, a dél-amerikai csapat harcolta ki a továbbjutást.

Eredmény:
Paraguay – Japán 0-0 – 11-esekkel 5-3

Paraguay v Japan

Maria | MySpace Video

Este a várva várt Spanyolország – Portugália meccs következett, melyet Vicente Del Bosque fiai kezdtek jobban. Ennek ellenére a luzitánok előtt adódott két nagyobb lehetőség, Ronaldo majd Tiago tesztelte Casillas képességeit. A meccset spanyol nyomás jellemezte, Portugália inkább a kontrákra volt berendezkedve.

Az áttörés a 63. percben érkezett el, amikor Iniesta sarkazása után Villa talált be lesgyanús helyzetből Eduardo kapujába. Carlos Queiroz legénysége csak az utolsó tíz percre pörgött fel igazán, ám akkor már késő volt, Spanyolország jutott a negyeddöntőbe.

Eredmény:
Spanyolország – Portugália 1-0 (Villa 63.)

Spain 1-0 Portugal (Highlights)

Simão | MySpace Video

Ajánlott videó

Olvasói sztorik