Élet-Stílus

Cipőkre 6 milliót?

Egy nő élete során, átlagosan 6 millió forintnak megfelelő eurót költ cipőkre – állítják brit kutatók.

A nők kb. 14 éves koruktól kezdik a cipőmániát, innentől kezdve életük végéig – a kutatók szerint – legalább 7 cipőt vesznek évente. A tudósok úgy vették, hogy egy nő átlagosan 81 éves koráig él, tehát haláláig legalább 67 évet aktív cipővásárlóként tölt. A cipők ára a kutatáshoz átlag 43 euró volt, a számokat összeszorozva kapták a kutatók az eredményt, hogy egy átlagos nő egész életében közel 6 millió forintot áldoz a lábbelikre.

A Daily Mail ezzel párhuzamosan 3000 önkéntest faggatott ki arról, milyen szisztéma szerint vásárol cipőt és meglepő eredményeket kaptak: egy átlagos nő szekrényében legalább 19 pár cipő van. Ebből 6 nyári, 3 pár téli cipő, 3 magassarkú és 4 pár kifejezetten különleges alkalmakra szánva. A felmérésből kiderült az is, hogy a legtöbb nő úgy érzi megszolgálja a cipőket, ennek ellenére párjuknak nem szívesen számolnak be a legújabb „zsákmányról” .

Érdekes, hogy csupán a válaszadók 1/4-e gondolta úgy, hogy a partnere megértené miért volt rá szükség. Ettől függetlenül a cipővásárlás a nők 1/3-ának létszükséglet, olyannyira, hogy sokan olyan darabokra adnak ki vagyonokat, amikre nincs szükségük és igazából meg se engedhetik maguknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik