Élet-Stílus

Bűnbak lett Ronaldo

A szövetségi kapitány Carlos Queiroz hibás döntésével, illetve a sztárcsatár Cristiano Ronaldo erőtlen játékával magyarázták a portugál lapok az ország labdarúgó-válogatottjának nyolcaddöntős vereségét és világbajnoki búcsúját.

“Queiroz hibáját követően bukott el Portugália” – tette címlapjára a Diario de Noticias, miközben a Publico azon morfondírozott: “Mit tettünk, hogy ezt érdemeltük?”

A Correio da Manha vélekedése szerint “Hugo Almeida 59. percben történt, hibás elképzelésből fakadó lecserélése nyitotta meg az utat a kiesés felé”, de hozzájárult a búcsúhoz az is, hogy “Cristiano Ronaldo egyik legrosszabb játékát produkálta a válogatottban”.

Ronaldo véleménye:

Nem kíméli a Real Madrid támadóját a Publico sem, amely szerint “Ronaldo mellett elment a világbajnokság”. “Jose Mourinho – az Internazionaléval idén BL-győztes, jelenleg a Real Madrid alkalmazásában álló portugál edző – már korábban megmondta, hogy még a szélvészgyors Ronaldóval sem nyer Portugália vb-aranyat. A csatár azonban még egy tengeri körutazás sebességét sem érte el” – fogalmazott a cikk szerzője.
A DN értékelése szerint “Ronaldo szinte nem is létezett”, miközben “a portugál válogatottat egy ambíció nélküli edző irányította”. “Őszintén szólva Quieroz csapata addig jutott, ameddig megérdemelte”, s kedden “a jobb válogatott győzött, megérdemelten”.

Az A Bola című sportlap úgy vélekedett, hogy a Real Madrid csillaga, a válogatott csapatkapitánya “anélkül távozott a világbajnokságról, hogy bármi emlékezeteset is tett volna”.

A lapok ugyanakkor méltatták Eduardót, aki általános védekezés szerint nagyszerű teljesítményt nyújtott a kapuban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik