Élet-Stílus

Moggi az Intert és a szövetséget hibáztatja

"Azt mondtuk, az a célunk, hogy elkerüljük Hollandiát a második körben. Nos, megcsináltuk!" - ironizált a Juve volt igazgatója.

Luciano Moggi, a 2006-os futballbotrány “főszereplője” eltiltása miatt jelenleg nem dolgozhat az olasz futballban, de a véleménye természetesen a válogatott csúfos szerepléséről is megvan. “Azt kell mondanom, hogy ilyen szerény teljesítményre számítottam, még ha az egész torna is meglehetősen gyenge.” – nyilatkozta Moggi.

“Olaszországot elérte a generációváltás, de ugyanaz a minőség már nem áll rendelkezésre. Sajnos nehéz újabb jó játékosokat találni, amikor a klubok nem invesztálnak az utánpótlásukba, és nem nevelnek tehetségeket”.
Moggi szerint a 2006-os helyzet teljesen más volt, mint a mostani, amikor az Inter uralja az olasz bajnokságot. “A 2006-os döntőben a Juventusnak kilenc játékosa volt az olasz és a francia csapatban. Most az Inter megnyert mindent, és csak külföldiekből álló kezdőcsapata van. Itt az eredménye”.

A volt Juventus-igazgató az Olasz Labdarúgó Szövetséget is erősen kritizálta. “Amikor Marcello (Lippi) úgy döntött, hogy visszamegy, azt mondtam magamnak, ő lesz a szövetség villámhárítója. Mindenki Lippit hibáztatja, én viszont azokat, akik felelősek a helyzetért, azaz a szövetséget. Ha megnézzük az olasz utánpótlás csapatokat, azt látjuk, hogy hat vagy hét külföldi játszik már azon a szinten is. Ez az olasz futball problémája. A szövetségi kapitány nem tud építkezni, ha nincs alapanyaga a munkához” – fejtette ki véleményét Moggi.

Tippelj és nyerj velünk a Facebookon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik