Élet-Stílus

A japán kapitány magát hibáztatja, a búcsúra készül

Paraguay kapitánya dicséri az ellenfelet, miközben japán szövetségi kapitánya távozását pedzegette a bukás után.

Ahogyan arról élő közvetítésünkben már beszámoltunk, a labdarúgó világbajnokság utolsó előtti nyolcaddöntőjét 11-esekkel nyerte meg Paraguay válogatottja Japán ellen.

Gerardo Martino, a paraguayi válogatott szövetségi kapitánya:

“Nem igazán volt olyan a mérkőzés, amilyet a szurkolók vártak, de azért igyekeztünk tenni valamit a győzelemért, és akadtak jó periódusaink. A japánok azt játszották, amit szoktak, átengedték nekünk a kezdeményezést, és kontrákkal próbálkoztak. A tizenegyeseknél mi koncentráltunk jobban, de egyik csapatnak sincs miért szégyenkeznie, mindkettő mindent elkövetett a sikerért. Paraguay számára a negyeddöntőbe jutás történelmi jelentőségű, el tudom képzelni, ahogy otthon most ünnepelnek. Isten a mi oldalunkon állt, most már többet akarunk.”

Okada Takesi, a japán válogatott szövetségi kapitánya:

“Nincs miért sajnálkoznunk. A futballisták csodálatosak voltak, Japán büszke lehet rájuk. A búcsúért én vagyok a felelős. Nem tettem meg mindent annak érdekében, hogy lehetőséget teremtsek nekik a győzelem kiharcolására. Nehéz megmagyarázni, miért estünk ki. Csapatunk nem képes sok helyzetet kialakítani, de most még azt a keveset sem tudtuk gólra váltani. Mit tehettem volna többet? Talán jobban kellett volna sulykolnom a játékosaimba, hogy győzni kell. Ami a jövőmet illeti, nincs sok mondanivalóm, ha csak az nem, hogy úgy vélem, nem sok teendőm van már ebben a pozícióban.”

Tippelj és nyerj velünk a Facebookon!

MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik