Élet-Stílus

Henry szakított a Barcelonával

Thierry Henry közös megegyezéssel távozik a Barcelonától, és a francia csatár mellett Yaya Touré és Txiki Begiristain sportigazgató is búcsúzik.

A világ-, és Európa-bajnok francia csatár 2007-ben az Arsenaltól szerződött a katalán csapathoz, amellyel valósággal halmozta a trófeákat: Bajnokok Ligáját, két bajnoki címet, Spanyol Kupát, európai és spanyol Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert. Az előző szezonban azonban jobbára a kispadot koptatta, és csak négy gólt szerzett.

A 32 éves támadó közös megegyezéssel bontotta fel a 2011-ig érvényes szerződését. Egyelőre kérdéses, hogy hol folytatja a pályafutását, de nem elképzelhetetlen, hogy az Egyesült Államokba igazol – egyszersmind végleg lelép az európai futballszínpadról.

Henry mellett Yaya Touré is távozik, az elefántcsonparti játékos jelezte, hogy nem kíván a spanyol bajnokál maradni. Touré ugyancsak 2007-ben szerződött a Barcelonához, korábban a Monaco játékosa volt, de megfordult Görögországban, Ukrajnában és Belgiumban is. Most újabb ország kerülhet be a listában, miután a 27 esztendős védekező középpályást az angol Premier League-ben szereplő Manchester City csábítja.

A sportigazgató Txiki Begiristain ugyancsak távozik a gránátvörös-kékektől, a katalán klub új elnöke, Sandro Rosell pedig hivatalosan július elsején áll majd munkába.

A volt edző lesz a tulajdonos

Megvásárolta a Real Mallorca labdarúgóklub többségi tulajdonrészét a Llorenc Serra Ferrer, az együttes korábbi vezetőedzője által irányított befektetőcsoport. A klub nehéz anyagi helyzetben van már hosszú ideje, adóssága közel 85 millió euró. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik