Élet-Stílus

Büntetőpárbajban nyert Paraguay

5-3-as összesítéssel, a rendes játékidőben gólnélküli meccset játszva jutott tovább Paraguay csapata a japánokkal szemben. A vb egyik legunalmasabb meccsén a két csapatot megbénította a tét.

A csapatok szurkolótáborain kívül vélhetően mindenki másnak szenvedést okozott ez a találkozó. Nem tudott kialakulni összefüggő és élvezetes játék, annyira tartottak kinyílni a csapatok. A japánok részéről azzal is indokolható volt az óvatosság, hogy ázsiai együttes még sohasem győzött dél-amerikai csapat ellen világbajnokságon. A paraguayi csapat pedig soha nem jutott még nyolc közé.

Már az első pillanatokban érzékelni lehetett, hogy mindkét csapat a biztonságos védekezésre helyezi a hangsúlyt. Emiatt rendkívül eseménytelen 45 percet tudtak le a csapatok, a kapuk nem forogtak veszélyben, egyedül egy japán lövésnél csattant a labda a felső lécen.

Galéria a meccsről.

Galéria a meccsről.

A játék képe a fordulást követően sem változott, egyik csapat előtt sem adódott gólszerzési lehetőség, ennek folyományaként pedig jöhetett a hosszabbítás. Ebben szintén nem vállaltak komoly kockázatot a felek, így a világbajnokságon először büntetőpárbajban dőlt el a továbbjutás, a paraguayiak javára. A párbajban Komano a felső lécre bombázott, míg a többiek értékesítették a büntetőiket.
Paraguay-Japán 0-0 – büntetőkkel 5-3

Spanyolország-Portugália, Fokváros 20:30 ó

További nyolcaddöntős eredmények:

Brazília-Chile 3-0 (2-0)

Hollandia-Szlovákia 2-1 (1-0)

Argentína-Mexikó 3-1 (2-0)
Németország-Anglia 4-1 (2-1)

Uruguay-Koreai Köztársaság 2-1 (1-0)
Ghána-Egyesült Államok 2-1 (1-0, 1-1, 2-1) – hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik