Élet-Stílus

A brazilok lenyomták a Barátok köztet is

A labdarúgó vébé némileg átrendezte a bebetonozottnak tűnt televíziós nézettségi rangsorokat. Múlt héten még csak a 6. volt egy meccs a listán, a hétfői brazil nyolcaddöntő viszont már a Berényi-klánt is leelőzte a kereskedelmi szempontból legfontosabb életkori kategóriában.

A két nagy kereskedelemi csatorna minden héten uralja a tévéműsorok nézettségi toplistáját, a legtöbb esetben az első 30 helyen csak az RTL Klub és a TV2 műsorai osztoznak. Az utóbbi időben szinte minden héten valamelyik Barátok közt-epizód vezeti a rangsort, amit egy másik sorozat, A mentalista aktuális része követ. A TOP 30-ban ezen kívül mindig feltűnik az RTL részéről a Vacsoracsata, a CSI, a Fókusz egy-egy adása, a TV2 legnézettebb műsorai közül pedig az „ellen-Barátok közt”, a Jóban, rosszban, az „ellen CIS”, az NCIS, és az „ellen-Fókusz”, az Aktív. A listára került műsorok között van még rendszerint a Fábry-show, valamint a heti fontosabb mozifilmek.

Mindez a 18-49 éveseknél, és a 4 évesebbnél öregebbeknél egyaránt igaz, a két csoport között csak kisebb átrendeződések vannak. A kisebbek például, úgy tűnik, jobban szeretik a Jóban rosszbant, mint a Barátok köztet.

A közszolgálati adóknak általában esélye sincs bekerülni az illusztris listákra, a foci vébé azonban „fellőtte” az M1-et az élre. A lista kialakulásához hozzá kell azt is tenni, hogy épp a hétfői főműsoridőben az ORTT – korábbi filmjeinek téves életkor-besorolása miatt – az RTL Klubot több óra elsötétítésre kötelezte.

A múlt hét kedd és e hét hétfő közötti műsorok közül mindenesetre a hétfői Brazilia-Chille meccs lett a legnézettebb a 18-49-esek között. A 4 éveseknél idősebbek között is – a két hazai szappanopera után – a bronzérmet szerezték meg Kakáék.

A trend valószínűleg folytatódik az egyre izgalmasabb meccsek miatt, igaz a július 11-jei döntő után várhatóan visszaáll a rend, és újra a Berényi-család irányítja majd a mezőnyt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik