Élet-Stílus

Schweinsteiger: gólt ért Lampard mozdulata

A németek csapatmunkáját dicsérő védekező középpályás elismerte, hogy szerencséjük volt Lampard találatánál.

Az angolok elleni találkozón kisebb sérülése dacára remekül játszó Bastian Schweinsteiger szerint Frank Lampard találata érvényes volt, s egyben kritizálta is övéit, hogy kétgólos előny tudatában visszavették a tempót. A középpályás már a negyeddöntőre készül, és bízik abban, hogy az angolok elleni játékot meg tudja ismételni együttese.

Schweinsteiger a világbajnokságra is átmentette a tavaszi formáját, közel 12 kilométert futott, 57 passzából 41 ért célt, de ennél is beszédesebb, hogy 11 hosszú átadásából 10 jutott el játékostárshoz. A németek harmadik találatánál gólpasszt jegyző, s a lefújás után épp Lamparddal diskuráló 25 esztendős futballista elégedetten értékelt a lefújás után.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra, s arra, ahogy kilencven percen át játszottunk. Taktikailag sem volt utolsó, míg a csatáraink mindegyike betalált” – így az AFP-nek még az argentin-mexikói amerikai derbi előtt nyilatkozó játékos. „Persze, Lampard emelésénél szerencsénk volt, gól volt. Ezzel összefüggésben hibáztunk akkor, amikor kétgólos előny után hátradőltünk. Ezt még egyszer nem tehetjük meg. Tiszteljük Argentínát és Mexikót, de a mi csapatunknak is megvannak az erősségei; várjuk a negyeddöntőt.”

Tippelj és nyerj velünk a Facebookon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik