Élet-Stílus

Merkel és Cameron meccset nézett a G20-csúcs alatt

A brit miniszterelnöknek és a német kancellárnak szemmel láthatólag nagyobb gondja is akadt a világgazdaságnál a G20 országcsoport csúcstalálkozóján.

A két politikus kivonult a hivatalos tárgyalásokról, hogy megnézzék a két ország közötti vb nyolcaddöntő második félidejét. Munkatársaik szerint le nem vették a szemüket a képernyőről.
A régi vetélytársak közötti mérkőzés 39. perctől vált izgalmassá, amikor érvényes góltól fosztották meg az angolokat: Lampard 18 m-es lövése nyomán a labda a felső lécről a gólvonal mögé pattant, de az asszisztens nem jelezte a találatot, a játékvezető pedig továbbot intett. Németország végül 4-1-es végeredménnyel továbbjutott a legjobb nyolc közé.

Súlyos csapás volt ez David Cameronnak, aki korábban elmondta az újságíróknak, hogy “rettenetesen bízik a csapatuk győzelmében”.
Diplomáciai bonyodalom végül nem lett a dologból. Angela Merkel munkatársai elmondták: a kancellár elnézést kért a fantomgól miatt, Cameron pedig beismerte, a hogy az angol csapat enélkül sem volt jó formában.

Merkel és Cameron nem az egyedüliek voltak, akik elkapott a vb-láz a fontos gazdasági tanácskozáson. Az Ontario tartománybeli huntsville-i tóparti üdülőhelyen, ahol a hét legfejlettebb ipari ország és Oroszország (G8) csúcstalálkozóját tartották, valamint Torontóban, ahol a világ legfejlettebb és vezető feltörekvő országait tömörítő G20-as csoport vezetői tanácskoztak, a tévékészülékben állandóan a vb-mérkőzések, illetve a kommentárok hallatszottak, s vezetők közötti folyosóbeszélgetések gyakori témája is a legújabb vb-fejlemények megvitatása volt.

Tippelj és nyerj velünk a Facebookon!

MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik